Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric grootste spelers op DCIM-markt

Modern interior of server room in datacenter

Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric zijn opnieuw de drie grootste spelers in de markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Andere spelers op de markt komen echter wel steeds dichterbij.

Dit blijkt uit het MarketScape rapport van IDC over de DCIM markt. Emerson network Power heeft op dit moment het grootste marktaandeel op de DCIM markt in handen, gevolgd door Schneider Electric. Andere belangrijke spelers op de DCIM markt zijn volgens IDC ABB, CA Technologies, CommScope, Cormant, Device42, FieldView, FNT, Panduit, RF Code, Siemens en Sunbird Software.

De markt voor DCIM software is dit jaar naar verwachting goed voor een omzet van 574 miljoen dollar, een flinke stijging ten opzichte van de 475 miljoen dollar in 2014. IDC voorspelt dat de markt tot 2019 een jaarlijkse groei van 16% door zal maken en in 2019 goed is voor een omzet van 988 miljoen dollar.

Bron: DatacenterKnowledge

Dossiers
Lees ook
Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Het scheiden van IT en OT heeft goede redenen. Er zijn manieren om de twee te koppelen op een logische en veilige manier. Daarmee wordt aan alle eisen van veiligheid, data integriteit en compliance voldaan. OPTO 22 heeft de EPIC om dit mogelijk te maken.

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

Met enige vertraging publiceert NEN de herziene versie van NEN 1010:2020. Deze versie vertegenwoordigt de stand van zaken met betrekking tot de internationale normen HD 60364 en IEC 60364 van 10 oktober 2020. Deze twee normen vormen de basis van NEN 1010.