<


R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron_Mountain-RM-800

 

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.

 Iron Mountain exploiteert een wereldwijd colocatieplatform waarmee klanten op maat gemaakte, duurzame, carrier- en cloud-neutrale dataoplossingen kunnen bouwen. In Noord-Amerika, Europa en Singapore biedt Iron Mountain Data Centers beproefde concepten voor colocatie-, hyperscale-, edge- en ondergrondse datacenters. Op de datacentercampus AMS-1, ten westen van Amsterdam wordt 17.000 vierkante meter aan vloeroppervlak momenteel gebruikt voor de grootste colocatie- datacenter van Nederland, uit te breiden naar 40.000.

Uitstekend glasvezelbeheer

Het is essentieel dat de datacenters te allen tijde bereikbaar blijven - veilig en via redundante paden. Daarom maakt Iron Mountain gebruik van meerdere toegangspunten tot wereldwijde IP-netwerken, en latency-vrije lijnen naar cloudproviders en internet exchanges. High-performance cross-connects en datacenter interconnects verbinden locaties en computerruimtes om workloads optimaal te verdelen en beschikbaarheid te garanderen. Om ervoor te zorgen dat alle data in een Iron Mountain datacenter altijd veilig toegankelijk is, is uitstekend glasvezelbeheer een must. Iron Mountain heeft in elk van de 8 hallen van AMS-1 een grote, uitbreidbare meet-me ruimte. De knooppunten tussen de buitenwereld en de witte ruimtes waar servers, switches en andere apparatuur staat moeten plaats bieden aan enorme hoeveelheden glasvezel.

Alles-in-één kast

In 2018 ging het datacenter operations team van Iron Mountain op zoek naar een nieuwe Optical Distribution Frame. Iron Mountain wilde de beschikbaarheid van het datacenter borgen door middel van beter en veiliger glasvezelbeheer, gecentraliseerd in de meet-me rooms. Dit zou het risico op fouten in de bekabeling en netwerkstoringen moeten minimaliseren en gemakkelijker te implementeren zijn. Voorheen werden afzonderlijke vezels vanaf de kabelinvoer naar de verdelers getrokken - een lastige taak die veel tijd en materiaal vergt.

Het bedrijf zocht naar een enkele kast waarin alle functionaliteiten samengebracht konden worden en maakte kennis met de ODF van R&M tijdens de R&M Roadshow. R&M stelde het team in de gelegenheid om de ODF op locatie bij een klant te bekijken. Iron Mountain was overtuigd en liet R&M de gewenste configuratie leveren. Het begin van een succesvolle samenwerking.

Samenwerking en begeleiding

MeetMeRoom-RM_2-600

Het eerste gezamenlijke project was de configuratie van de ODF voor hal 9, die eind 2020 werd opgeleverd. R&M hielp met het ontwerp - een toegevoegde waarde voor de klant, aangezien hun team van een aantal taken werd ontlast.

Frank van Kessel, Country Manager Nederland R&M: “Wij leveren niet alleen kwalitatief hoogwaardige, schaalbare, modulaire oplossingen voor bekabeling en connectiviteit, van Entry Room tot in de zalen en in de klantruimtes van datacenters. We bieden ook ondersteuning bij het ontwerp en architectuur van datacenters en begeleiding bij de uitvoering van een project.”

 

De installatie-experts van het bedrijf Bestconnection monteerden de kasten volgens de specificaties van R&M, waarbij een technicus van R&M ter plaatse ondersteuning bood. Frank: “Door onze lokale logistieke service zitten we dichtbij de klant en kunnen we desgewenst oplossingen geassembleerd aanleveren. Dit scheelt veel on-site arbeid en er zijn veel minder verpakkingsmaterialen nodig.”

"De samenwerking met R&M is uitstekend. We kregen alle technische en sales-ondersteuning die we nodig hadden. Voordat de bestelde producten worden geleverd, geeft R&M ons een seintje en laat ze ons weten wanneer en op welke manier de producten bij ons worden afgeleverd. En dan vragen ze ons of we nog iets nodig hebben. Een groot pluspunt," zegt Frans Ruijsestein, Senior Service Delivery Engineer bij Iron Mountain Data Centers.

Schaalbare oplossing

Frans somt de voordelen van R&M's ODF-verdeler op: "De ODF-SCM kenmerkt zich door een hoge dichtheid en flexibele gebruiksmogelijkheden. We kunnen fibre trunks aansluiten of de ODF inzetten als kast voor splice-bekabeling. Beiden kunnen tegelijkertijd in deze ODF worden ondergebracht. Een ander voordeel is dat de ODF eenvoudig is uit te breiden. Deze schaalbaarheid maakt de kast toekomstbestendig. De modules kunnen ook nog eens heel snel en zonder gereedschap worden geïnstalleerd."

Na de installatie van 500 aansluitingen in de ODF van R&M, concludeert hij: "Er zijn tot nu toe geen storingen geweest, we zijn zeer tevreden over de kwaliteit." Iron Mountain Data Centers zet de samenwerking voort: ODF's zijn ook nodig voor de meet-me-rooms in uitbreidingsplannen van de campus.

 

Lees ook
Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler Power Systems heeft zijn deelname aan het BIM Object-portaal uitgebreid. Het vermeldt meer dan 100 EMEA-producten, waaronder grote dieselgeneratoren voor hyperscale datacentertoepassingen.

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag de resultaten van onderzoek naar implementatiemodellen voor edge computing-omgevingen bekend.

Het verhaal van iXora

Het verhaal van iXora

De digitale wereld, of dat nu simpele chat berichten zijn of zware applicaties zoals het minen van bitcoins, alles vindt zijn weg via het Internet en gebruikt daarvoor energie. Het Internet, de Cloud, of welke andere benaming we daarvoor gebruiken, heeft zijn digitale plek gevonden ergens in een Datacenter.