Eaton lanceert geprefabriceerde elektrische infrastructuuroplossingen

Eaton lanceert een reeks geprefabriceerde en gepreintegreerde elektrische infrastructuuroplossingen voor missiekritieke faciliteiten. De oplossingen zijn beschikbaar in drie varianten en moeten helpen sneller nieuwe omgevingen op te zetten.

De oplossingen zijn leverbaar in drie varianten. In het eerste pakket levert Eaton onder andere een UPS, schakelapparatuur, statische switches, en zowel beheer- als monitoroplossingen. Het tweede pakket bestaat uit een UPS, schakelbord en batterijen.

Zeecontainer

Het laatste pakket lijkt het meeste op de geprefabriceerde producten die we van andere leverancier kennen. Het derde pakket bestaat uit een zeecontainer die is voorzien van een UPS, schakelapparatuur, batterijen, koeling en een brandblusinstallatie. In alle gevallen is gekozen voor de Power Xpert 9395 UPS van Eaton.

Met de geprefabriceerde oplossingen wil Eaton datacenterbeheerders helpen nieuwe capaciteit tot driemaal sneller te implementeren dan bij de implementatie van losse componenten. Daarnaast zouden gebruikers fors op de kosten kunnen besparen. Per UPS-module zou 50.000 tot 75.000 dollar kunnen worden bespaard.

Lees ook
Nieuws over Liander en het stroomnet in Amsterdam

Nieuws over Liander en het stroomnet in Amsterdam

Netbeheerder Liander heeft in de regio Amsterdam te maken met meer vraag naar capaciteit dan er aanbod is. Bestaande grootgebruikers kunnen niet uitbreiden. Nieuwe grootgebruikers, waaronder datacenters, zijn mede daarom niet welkom in de regio.

Google's rapporteert een CO2-uitstoot die bijna 50% stijgt door energievraag van AI

Google's rapporteert een CO2-uitstoot die bijna 50% stijgt door energievraag van AI

Google heeft bekendgemaakt dat de CO2-uitstoot van het bedrijf bijna 50% is gestegen ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit het milieuverslag van 2024 dat het bedrijf onlangs heeft gepubliceerd. Deze stijging vormt een aanzienlijke tegenslag in de ambitie van Google om tegen 2030 netto nul emissies te bereiken.

Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Volgens een recente studie van het Duitse Borderstep Institute kan het hergebruiken van restwarmte uit datacenters in de toekomst jaarlijks tot 400.000 ton aan broeikasgassen besparen. Deze bevinding komt voort uit het DC2HEAT-project, dat de mogelijkheden en effecten van restwarmtebenutting in datacenters onderzoekt.