Eaton lanceert geprefabriceerde elektrische infrastructuuroplossingen

Eaton lanceert een reeks geprefabriceerde en gepreintegreerde elektrische infrastructuuroplossingen voor missiekritieke faciliteiten. De oplossingen zijn beschikbaar in drie varianten en moeten helpen sneller nieuwe omgevingen op te zetten.

De oplossingen zijn leverbaar in drie varianten. In het eerste pakket levert Eaton onder andere een UPS, schakelapparatuur, statische switches, en zowel beheer- als monitoroplossingen. Het tweede pakket bestaat uit een UPS, schakelbord en batterijen.

Zeecontainer

Het laatste pakket lijkt het meeste op de geprefabriceerde producten die we van andere leverancier kennen. Het derde pakket bestaat uit een zeecontainer die is voorzien van een UPS, schakelapparatuur, batterijen, koeling en een brandblusinstallatie. In alle gevallen is gekozen voor de Power Xpert 9395 UPS van Eaton.

Met de geprefabriceerde oplossingen wil Eaton datacenterbeheerders helpen nieuwe capaciteit tot driemaal sneller te implementeren dan bij de implementatie van losse componenten. Daarnaast zouden gebruikers fors op de kosten kunnen besparen. Per UPS-module zou 50.000 tot 75.000 dollar kunnen worden bespaard.

Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Volgens The Guardian hebben de datacenters in Ierland vorig jaar meer elektriciteit verbruikt dan alle stedelijke huishoudens samen. Het groeiende aantal datacenters in het land gebruikte 21% van de totale elektriciteit, een stijging van 20% ten opzichte van 2022

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Datacenterbedrijf Penta Infra en warmtebedrijf Polderwarmte hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken aan de duurzame inzet van restwarmte van het datacenter van Penta Infra in de Waarderpolder.