Drie datacenterproviders gecertificeerd door eco Datacenter Star Audit

datacenter2

Drie datacenterproviders hebben eind 2015 hun datacenters laten auditen door de eco Datacenter Star Audit. De datacenters van de providers hebben allen de audit met succes doorlopen, zegt de Duitse brancheorganisatie voor de internetsector eco.

Dit meldt de website Business Critical Infrastructures. In november hebben de datacenters van M-NET Data Centers in het Duitse München en Augsburg een beoordeling van vier sterren gekregen tijdens de audit. Het interconnectie concept van de datacenters leverde de datacenters vijf sterren op in de Interconnected Site certificering. Het datacenter van M-NET Data Centers in Augsburg heeft daarnaast een ‘groene’ ster ontvangen voor “Approved Energy Efficient Data Centers”. Beide datacenters draaien volledig op duurzame energie.

Datacenter in Linz en Innsbruck

Eind 2015 hebben daarnaast twee Oostenrijkse datacenterproviders eco’s audit met succes doorlopen. De eerste provider is A1, dat voor zijn datacenters in het Oostenrijkse Linz en Innsbruck vier sterren ontving tijdens de audit. Het geografische redundantie concept van A1 werd daarnaast beloond met een beoordeling van vijf sterren door de zekerheid die de datacenterprovider biedt door twee locaties te gebruiken.

“Als grootste communicatienetwerkoperator in Oostenrijk vertrouwen wij op datacenters met een hoge beschikbaarheid en hoge prestaties om onze spraak- en datadiensten aan te bieden. Bedrijven vanuit geheel Oostenrijk die hun IT-diensten outsourcen naar A1 profiteren van de state-of-the-art security centers en de laatste technologie”, legt Marcus Grausam, CTO van A1, uit.

Gemeente Wenen

Het datacenter van de gemeente Wenen voldoet aan de hoogste eisen voor operationele veiligheid van de Datacenter Star Audit 3.1 van eco. Het datacenter ontvangt daarom de maximale score van vijf sterren voor operationele veiligheid. Daarnaast heeft het datacenter een groene ster gekregen voor energie-efficiëntie. “De tools voor ICT-technologie zijn een integraal onderdeel geworden van ons dagelijkse werk - waardoor het nog belangrijker is om zeker te stellen dat deze altijd beschikbaar zijn”, benadrukt ICT officer Andreas Mailath-Pokorny van de gemeente Wenen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

De milieu-impact van clouddiensten en datacenters neemt toe naarmate meer IT-systemen van lokale computers naar de cloud verhuizen. Nu resource-intensieve diensten zoals AI in opkomst zijn, zal de vraag naar digitale transformatie, digitale producten en diensten en duurzame oplossingen blijven groeien. De vraag is alleen hoe de stakeholders rond d1

Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

De stichting FttX Certificering heeft haar eerste certificaat uitgewerkt en getest in een pilot. Met de branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

Certificeringsaanbiedingen met één muisklik

Certificeringsaanbiedingen met één muisklik

CertAlarm, een organisatie die een pan-Europees kwaliteitslabel aanbiedt op het gebied van brandbeveiliging en beveiligingssystemen, heeft vandaag haar nieuwe Online Quoting Platform geintroduceerd.