TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

rhoeffnagel_a_highly_realistic_photo_of_a_row_of_racks_in_a_dat_273d8cba-c9cb-4ce7-a555-a52dac2f2772 (2)

De milieu-impact van clouddiensten en datacenters neemt toe naarmate meer IT-systemen van lokale computers naar de cloud verhuizen. Nu resource-intensieve diensten zoals AI in opkomst zijn, zal de vraag naar digitale transformatie, digitale producten en diensten en duurzame oplossingen blijven groeien. De vraag is alleen hoe de stakeholders rond deze cloud- en AI-diensten hier een goed beeld van kunnen krijgen.

De samenwerking tussen TCO Development en SDIA begon ongeveer een jaar geleden om vooruitgang te boeken in de richting van duurzamere datacenteroplossingen. Nu is de relatie geïntensiveerd. Het doel is om nieuwe criteria voor cloudinfrastructuur te ontwikkelen die bestaan uit best practices voor duurzaamheid in datacenters.

“TCO Development verlegt al 30 jaar de grenzen voor duurzamere IT-producten. Door de reikwijdte van de certificering uit te breiden naar diensten, kunnen we duurzaamheid stimuleren in een breder scala van industrieën en de dienstverleners beïnvloeden om duurzamere praktijken toe te passen”, zegt Andreas Nobel, Development Manager bij TCO Development.

“Het verminderen van de milieu-impact van IT is een strategische prioriteit voor organisaties wereldwijd. Naarmate meer organisaties afstappen van het genereren van hun eigen digital resources, van on-premise IT-infrastructuur naar het aankopen van digital resources van externe leveranciers, is het waarborgen van ecologische en sociale duurzaamheid van cruciaal belang”, zegt Max Schulze, CEO van SDIA.

Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt