TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

rhoeffnagel_a_highly_realistic_photo_of_a_row_of_racks_in_a_dat_273d8cba-c9cb-4ce7-a555-a52dac2f2772 (2)

De milieu-impact van clouddiensten en datacenters neemt toe naarmate meer IT-systemen van lokale computers naar de cloud verhuizen. Nu resource-intensieve diensten zoals AI in opkomst zijn, zal de vraag naar digitale transformatie, digitale producten en diensten en duurzame oplossingen blijven groeien. De vraag is alleen hoe de stakeholders rond deze cloud- en AI-diensten hier een goed beeld van kunnen krijgen.

De samenwerking tussen TCO Development en SDIA begon ongeveer een jaar geleden om vooruitgang te boeken in de richting van duurzamere datacenteroplossingen. Nu is de relatie geïntensiveerd. Het doel is om nieuwe criteria voor cloudinfrastructuur te ontwikkelen die bestaan uit best practices voor duurzaamheid in datacenters.

“TCO Development verlegt al 30 jaar de grenzen voor duurzamere IT-producten. Door de reikwijdte van de certificering uit te breiden naar diensten, kunnen we duurzaamheid stimuleren in een breder scala van industrieën en de dienstverleners beïnvloeden om duurzamere praktijken toe te passen”, zegt Andreas Nobel, Development Manager bij TCO Development.

“Het verminderen van de milieu-impact van IT is een strategische prioriteit voor organisaties wereldwijd. Naarmate meer organisaties afstappen van het genereren van hun eigen digital resources, van on-premise IT-infrastructuur naar het aankopen van digital resources van externe leveranciers, is het waarborgen van ecologische en sociale duurzaamheid van cruciaal belang”, zegt Max Schulze, CEO van SDIA.

Lees ook
Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam heeft er nog een probleem bij en volgens de lokale pers zal nu nog meer naar datacenters gekeken gaan worden. Die belangstelling heeft niets te maken met het gebrek aan stroom of ruimte. Amsterdam heeft enorme behoefte aan restwarmte om het warmtenet te kunnen realiseren.

Leaseweb gecertificeerd volgens Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP)

Leaseweb gecertificeerd volgens Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP)

Leaseweb, een toonaangevende leverancier van clouddiensten en Infrastructure as a Service (IaaS), heeft bekendgemaakt dat ze de certificering van het Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP) heeft verkregen. De certificering bevestigt de naleving van duurzaamheidsnormen door Leaseweb en haar rol in de ondersteuning van de doelen van de Europese Green...