TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

rhoeffnagel_a_highly_realistic_photo_of_a_row_of_racks_in_a_dat_273d8cba-c9cb-4ce7-a555-a52dac2f2772 (2)

De milieu-impact van clouddiensten en datacenters neemt toe naarmate meer IT-systemen van lokale computers naar de cloud verhuizen. Nu resource-intensieve diensten zoals AI in opkomst zijn, zal de vraag naar digitale transformatie, digitale producten en diensten en duurzame oplossingen blijven groeien. De vraag is alleen hoe de stakeholders rond deze cloud- en AI-diensten hier een goed beeld van kunnen krijgen.

De samenwerking tussen TCO Development en SDIA begon ongeveer een jaar geleden om vooruitgang te boeken in de richting van duurzamere datacenteroplossingen. Nu is de relatie geïntensiveerd. Het doel is om nieuwe criteria voor cloudinfrastructuur te ontwikkelen die bestaan uit best practices voor duurzaamheid in datacenters.

“TCO Development verlegt al 30 jaar de grenzen voor duurzamere IT-producten. Door de reikwijdte van de certificering uit te breiden naar diensten, kunnen we duurzaamheid stimuleren in een breder scala van industrieën en de dienstverleners beïnvloeden om duurzamere praktijken toe te passen”, zegt Andreas Nobel, Development Manager bij TCO Development.

“Het verminderen van de milieu-impact van IT is een strategische prioriteit voor organisaties wereldwijd. Naarmate meer organisaties afstappen van het genereren van hun eigen digital resources, van on-premise IT-infrastructuur naar het aankopen van digital resources van externe leveranciers, is het waarborgen van ecologische en sociale duurzaamheid van cruciaal belang”, zegt Max Schulze, CEO van SDIA.

Lees ook
Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Met de Ecovadis platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.