Drie datacenterproviders gecertificeerd door eco Datacenter Star Audit

datacenter2

Drie datacenterproviders hebben eind 2015 hun datacenters laten auditen door de eco Datacenter Star Audit. De datacenters van de providers hebben allen de audit met succes doorlopen, zegt de Duitse brancheorganisatie voor de internetsector eco.

Dit meldt de website Business Critical Infrastructures. In november hebben de datacenters van M-NET Data Centers in het Duitse München en Augsburg een beoordeling van vier sterren gekregen tijdens de audit. Het interconnectie concept van de datacenters leverde de datacenters vijf sterren op in de Interconnected Site certificering. Het datacenter van M-NET Data Centers in Augsburg heeft daarnaast een ‘groene’ ster ontvangen voor “Approved Energy Efficient Data Centers”. Beide datacenters draaien volledig op duurzame energie.

Datacenter in Linz en Innsbruck

Eind 2015 hebben daarnaast twee Oostenrijkse datacenterproviders eco’s audit met succes doorlopen. De eerste provider is A1, dat voor zijn datacenters in het Oostenrijkse Linz en Innsbruck vier sterren ontving tijdens de audit. Het geografische redundantie concept van A1 werd daarnaast beloond met een beoordeling van vijf sterren door de zekerheid die de datacenterprovider biedt door twee locaties te gebruiken.

“Als grootste communicatienetwerkoperator in Oostenrijk vertrouwen wij op datacenters met een hoge beschikbaarheid en hoge prestaties om onze spraak- en datadiensten aan te bieden. Bedrijven vanuit geheel Oostenrijk die hun IT-diensten outsourcen naar A1 profiteren van de state-of-the-art security centers en de laatste technologie”, legt Marcus Grausam, CTO van A1, uit.

Gemeente Wenen

Het datacenter van de gemeente Wenen voldoet aan de hoogste eisen voor operationele veiligheid van de Datacenter Star Audit 3.1 van eco. Het datacenter ontvangt daarom de maximale score van vijf sterren voor operationele veiligheid. Daarnaast heeft het datacenter een groene ster gekregen voor energie-efficiëntie. “De tools voor ICT-technologie zijn een integraal onderdeel geworden van ons dagelijkse werk - waardoor het nog belangrijker is om zeker te stellen dat deze altijd beschikbaar zijn”, benadrukt ICT officer Andreas Mailath-Pokorny van de gemeente Wenen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenter.com behaalt certificeringen voor PCI DSS (security) en ISAE (services outsourcing) standaarden

Datacenter.com behaalt certificeringen voor PCI DSS (security) en ISAE (services outsourcing) standaarden

Datacenter.com is door een onafhankelijk auditbureau gecertificeerd voor de standaarden PCI DSS 3.2 (security) en ISAE3402 (services outsourcing). Compliance met PCI DSS 3.2 betekent voor gebruikers dat Datacenter.com enterprise level controlemechanismen heeft ingericht voor het beschermen van betalingsgegevens, terwijl ISAE3402 de garantie biedt1

The Datacenter Group behaalt PCI-DSS certificering voor beide datacenters

The Datacenter Group behaalt PCI-DSS certificering voor beide datacenters

The Datacenter Group heeft haar beide datacenters PCI-DSS gecertificeerd. De afkorting PCI-DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. De certificering garandeert klanten van het datacenter dat financiële transacties veilig worden uitgevoerd. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden zijn verplicht om dit certif1

Nlyte Software ontvangt VerAfied certificering voor DCSM software

Nlyte Software ontvangt VerAfied certificering voor DCSM software

Nlyte Software maakt bekend de VerAfied DCSM certificering van Veracode te hebben ontvangen voor zijn data center service management (DCSM) oplossing. Deze certificering geeft eindgebruikers de zekerheid dat de DCSM oplossing van Nlyte Software veilig is. De certificering is uitgereikt voor Nlyte Web App, een web gebaseerde DCSM oplossing van Nlyt1