Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Mogelijk is er opnieuw een grote overname op komst op de colocatie markt. Digital Realty Trust overweegt de grote Europese colocatie provider Interxion over te nemen.

datacenter2 Dit melden verschillende media op basis van DealReporter. Digital Realty richt zich vanouds op het bouwen en verkopen van wholesale datacenterruimte. Het bedrijf heeft zijn strategie echter verlegd en richt zich in toenemende mate op de colocatie en interconnect markt. Deze markt wordt gedomineerd door grote partijen als Interxion, Equinix en TelecityGroup. Twee van deze spelers, Equinix en TelecityGroup, zijn onlangs gefuseerd na de overname van TelecityGroup door Equinix.

40 Europese datacenters

Mogelijk wordt dus ook Interxion nu overgenomen. Digital Realty beschikt al langer over zo’n 20 datacenters in Europa, terwijl Interxion in deze regio 40 datacenters in bezit heeft. Hiermee komt het bedrijf wat betreft aantal datacenters op gelijk hoogte met Equinix, dat na de overname van TelecityGroup ruim 60 datacenters in handen heeft.

Digital Realty nam vorig jaar nog de grote Amerikaanse colocatie en interconnect specialist Telx. Dit bedrijf werd overgenomen door 1,9 miljard dollar. Met de overname van Interxion lijkt het Digital Realty zijn pijlen nu ook op de Europese colocatie en interconnect markt te richten.

Meer over
Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.