Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Verne-Global-0106-1-1-1200x800

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen  Britse pond was gekocht.

Verne Global exploiteert een datacenter van 24 MW op een voormalige NAVO-locatie nabij Keflavik, IJsland. Het bedrijf biedt colocatie- en high-performance computing-diensten aan. Na de overname door D9 is Verne Global verder uitgebreid door de overname en samenvoeging van de Finse datacenterfirma Ficolo en Volta Data Centres uit Londen onder de merknaam Verne.

De financiële situatie van D9 was echter uitdagend. Het bedrijf kampte met groeiende schulden en een aanzienlijke daling van de aandelenprijs. Als reactie hierop kondigde D9 aanvankelijk aan een minderheidsaandeel in Verne te willen verkopen, maar aandeelhouders drongen aan op een volledige verkoop.

De specifieke voorwaarden van de verkoop aan Ardian zijn niet openbaar gemaakt. De afronding van de deal is nog afhankelijk van goedkeuring van de relevante overheden. Goedkeuring wordt tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024 verwacht.

Verne Global heeft ambitieuze uitbreidingsplannen en streeft ernaar duurzame datacenteroplossingen te bieden die organisaties in staat stellen hun digitale infrastructuur kosteneffectief op te schalen met een beperkte impact op het milieu.

Voorafgaand aan de verkoop had Verne een vijfjarig plan om de capaciteit van haar datacentercampus in IJsland te vergroten van de huidige 4 0MW naar meer dan 96 MW. Dit zou een kapitaalinvestering van 390 miljoen Britse pond vereisen. In juni 2023 heeft het bedrijf een lening van 100 miljoen dollar veiliggesteld om deze expansieplannen te financieren.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.