Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Mogelijk is er opnieuw een grote overname op komst op de colocatie markt. Digital Realty Trust overweegt de grote Europese colocatie provider Interxion over te nemen.

datacenter2 Dit melden verschillende media op basis van DealReporter. Digital Realty richt zich vanouds op het bouwen en verkopen van wholesale datacenterruimte. Het bedrijf heeft zijn strategie echter verlegd en richt zich in toenemende mate op de colocatie en interconnect markt. Deze markt wordt gedomineerd door grote partijen als Interxion, Equinix en TelecityGroup. Twee van deze spelers, Equinix en TelecityGroup, zijn onlangs gefuseerd na de overname van TelecityGroup door Equinix.

40 Europese datacenters

Mogelijk wordt dus ook Interxion nu overgenomen. Digital Realty beschikt al langer over zo’n 20 datacenters in Europa, terwijl Interxion in deze regio 40 datacenters in bezit heeft. Hiermee komt het bedrijf wat betreft aantal datacenters op gelijk hoogte met Equinix, dat na de overname van TelecityGroup ruim 60 datacenters in handen heeft.

Digital Realty nam vorig jaar nog de grote Amerikaanse colocatie en interconnect specialist Telx. Dit bedrijf werd overgenomen door 1,9 miljard dollar. Met de overname van Interxion lijkt het Digital Realty zijn pijlen nu ook op de Europese colocatie en interconnect markt te richten.

Meer over
Lees ook
Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.