Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek-team-300x241

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Door de gezamenlijke inspanningen kunnen Re-Tek en Circular IT Group wereldwijd IT-afvoer verwerken, waardoor de dienstverlening aanzienlijk wordt uitgebreid en voldaan wordt aan de hoogste normen op het gebied van certificering en compliance, aldus Circular IT Group. Het integratieproces zal de komende weken en maanden plaatsvinden. CEO Maarten de Roos benadrukt dat deze stap de concurrentiepositie in IT-levenscyclusmanagement versterkt. “Re-Tek Ltd heeft een uitstekende reputatie en staat van dienst, een sterk klantenportfolio en is zeer complementair vanuit meerdere perspectieven, waardoor onze visie om IT circulair te maken als Circular IT Group wordt versterkt."

Grote organisatie in Europa

"Ik was onder de indruk van de strategie die de Circular IT Group heeft voor de komende jaren en hun groei in korte tijd”, zegt Kevin Culligan, oprichter en houder van het meerderheidsbelang van Re-Tek. “Hun focus op het blijven ontwikkelen van tastbare ESG-diensten voor een breed scala aan klanten en sectoren was perfect in lijn met de gevestigde legacy van Re-Tek in wereldwijde levenscyclusdiensten. De overname is een ideale opvolging voor Re-Tek, omdat het deel uitmaakt van een grote organisatie in Europa, met veel meer mogelijkheden voor de organisatie en die het wereldwijde partnernetwerk zal aanvullen, en daarmee de toekomst in een spannende en dynamische sector waarborgt."

Gordon Lowrie, Managing Director Re-Tek: "De overname van Re-Tek door de Circular IT Group biedt een uitstekende kans om te blijven groeien in een dynamische sector die de afgelopen jaren aanzienlijke beweging en consolidatie heeft gezien. Circular IT Group heeft indruk op ons gemaakt met hun benadering van de uitdagingen binnen de Circulaire Economie, naast het delen van vergelijkbare waarden met Re-Tek over hoe deze op een duurzame en milieugerichte manier aan te pakken. Terwijl we overgaan naar de toekomst als onderdeel van de Circular IT Group, brengt het vooruitzicht spannende mogelijkheden voor groei en innovatie met zich mee. Ik twijfel er niet aan dat deze nieuwe fase nog groter succes zal brengen voor iedereen bij Re-Tek en de Circular IT Group. Het hele team bij Re-Tek en ikzelf zijn verheugd om onze nieuwe collega's bij de Circular IT Group te verwelkomen en aan deze nieuwe en opwindende periode vooruit te gaan."

 

Foto: Paul Stephen (Technical & Compliance Director) Kevin Culligan (Re-Tek Founder and majority shareholder); Kirsty Stevenson (Finance Manager) Gordon Lowrie (Managing Director)

 

(dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt