Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

2019_DEC_FR_ROUBAIX_IMAGE_0216_BD

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

De lancering van Local Zones in deze twee Europese steden is een belangrijke stap voor OVHcloud, aangezien het klanten verbeterde toegang biedt tot de public cloud services van het bedrijf. Deze cloud-zones zullen lagere latentie en volledige naleving van lokale regels voor sovereignty bieden, wat van cruciaal belang kan zijn voor bedrijven in privacygevoelige of gereguleerde industrieën als consultancy, gezondheidszorg en financiën. Door services dichter bij eindgebruikers te plaatsen, streeft OVHcloud naar betere prestaties en naleving van regelgeving.

De technische basis voor deze ontwikkeling zal de software stack van Gridscale zijn, die snelle implementatie van cloud-capaciteit binnen enkele weken mogelijk maakt. Naast het versnellen van het vermogen van OVHcloud om aan de vraag van klanten naar cloud services in nieuwe regio's te voldoen, zou deze methodologie een betaalbaarder alternatief moeten bieden dan traditionele datacenter-uitbreidingen. Door gebruik te maken van colocatie-faciliteiten zouden deze flexibele en aanpasbare Local Zones een betaalbaar alternatief kunnen vertegenwoordigen op de markt voor infrastructuur van public cloud computing.

"Dit is slechts het begin van een ambitieuze routekaart met als doel een totaal van 150 Local Zones tegen 2026," zei Henrik Hasenkamp, CEO van Gridscale. De ambities van OVHcloud strekken zich ver uit voorbij België en Spanje. Volgens de strategie van het bedrijf kunnen er wereldwijd tot 150 Local Zones worden opgezet tegen 2026. Het doel van deze strategie is om OVHcloud te positioneren als een belangrijke speler in verschillende regio's, in reactie op de groeiende vraag naar cloud services over de hele wereld. Het cloud-bedrijf is van plan alleen al in 2024 tot vijftien Local Zones te openen. Grote steden in Europa en de VS die zijn voorgesteld als mogelijke locaties omvatten Praag, Marseille, Milaan, Amsterdam, Zürich, Atlanta, Denver, Chicago, Dallas, New York City en San José.

 

Lees ook
Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zullen een aanzienlijke impact hebben op colocatie-datacenters. Clouddiensten die AI-gestuurde applicaties en processen kunnen ondersteunen, zullen in trek blijven naarmate organisaties AI-gestuurde applicaties en processen gaan gebruiken, stellen Stéphane Piot Sylvain Loizeau, mar1

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Penta Infra

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Penta Infra

Een van de partijen op de lijst van ITchannelPRO voor de Datacentergesprekken is Penta Infra. Het bedrijf is in Nederland nog niet zo bekend, terwijl het hier wel al drie datacenters beheert. De footprint in Duitsland is aanzienlijk groter. Ook in Kopenhagen heeft Penta Infra een colocatie faciliteit. Reden genoeg dus om van MD Alex Bakker en Cees1