Legrand neemt ZPE Systems over

ZPExLegrand-LI

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

ZPE Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen van veilige en wat men noemt ‘resilient’ datacenterinfrastructuren. De onderneming ontwikkelt daartoe onder andere service routers, sensoren en seriële console servers. Deze technologieën zijn belangrijk voor het faciliteren van externe controle en toegang tot de infrastructuur, inclusief edge-omgevingen en datacenters zelf.

Het Californische bedrijf zal functioneren als een aparte bedrijfseenheid binnen Legrand's Data, Power, en Control (DPC)-divisie. Overeenkomstig de voorwaarden van de overname zal medeoprichter Arnaldo Zimmermann als Vice President en General Manager aan het hoofd van ZPE Systems blijven staan en rechtstreeks rapporteren aan Brian DiBella, President van Legrand's DPC Divisie.

Voor Legrand is de snelgroeiende en lucratieve sector van datacenter- en edgebeheerinfrastructuren een belangrijke focus. Het Franse bedrijf verwacht dat deze markt sneller zal groeien door de introductie van kunstmatige intelligentie en de toenemende behoeften aan operationele technologie. De infrastructuuroplossingen van ZPE Systems passen daar goed bij en worden door Legrand gezien als essentieel om te voldoen aan de complexe eisen van edge-infrastructuren en datacenters.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Complementair Groep, het moederbedrijf van o.a. Nederlands grootste onafhankelijke IT-opleider Vijfhart, heeft vandaag bekend gemaakt dat Sonnevelt Opleidingen uit Hedel onderdeel is geworden van Complementair Groep.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,