Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

serverracks 2024

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

De overname versterkt het portfolio van Leviton’s Network Solutions-divisie. Het concern ontwerpt en produceert complete end-to-end op koper- en glasvezel gebaseerde gestructureerde bekabelingssystemen. Met deze acquisitie voegt het bedrijf nu netwerk-kasten, evenals data- en server racks toe aan haar aanbod.

Ross Goldman, algemeen directeur van Leviton Network Solutions, licht toe: “Als wereldleider zijn we toegewijd om zoveel mogelijk waarde te bieden aan onze klanten. We zijn verheugd om het team van PRISM DCS en hun capaciteiten toe te voegen aan Leviton. PRISM DCS zal blijven functioneren als een aparte entiteit, rapporterend aan Leviton Network Solutions via onze EMEA-groep onder leiding van Ian Wilkie. Voor klanten verandert er niets aan de bestelprocedure.”

Oliver Reynolds, die aanblijft als directeur van PRISM DCS, voegt hieraan toe: “Dit is een mooie dag voor PRISM DCS en iedereen die betrokken is bij het bedrijf. Door ons aan te sluiten bij Leviton krijgen we een ongeëvenaarde kans om de waarde die we bieden aan onze bestaande en nieuwe klanten te verbeteren. Deel uitmaken van een financieel sterk, wereldwijd bedrijf zal onze groei en expansie in EMEA en daarbuiten alleen maar versnellen. Onze bekroonde oplossingen en diensten passen perfect in het al indrukwekkende portfolio van Leviton.”

Ian Wilkie, directeur van Leviton Network Solutions EMEA, zegt tenslotte: “PRISM DCS is de nieuwste overname van Leviton in de afgelopen jaren en is weer een voorbeeld van de ambities van het bedrijf voor de Network Solutions divisie.”

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.