CBRE: ‘vraag naar Europese colocatie bereikt recordniveau’

server-90389

De Europese colocatiemarkt voegde in de eerste helft van 2018 95MW capaciteit toe, en er zou voor het einde van het jaar nog eens 82MW kunnen worden toegevoegd, aldus onderzoek van  vastgoedspecialist CBRE.

Het nieuws zal niemand verbazen: sinds enkele jaren is de datacentermarkt in Europa exponentieel gegroeid, gevoed door de grote cloudproviders die het merendeel van alle nieuwe capaciteit voor zich opeisen.

In de eerste helft van het jaar stroomden beleggers opnieuw naar de hubs van datacenters in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, die de prijzen omlaag dreven voor ontwikkelaars die graag nieuwe faciliteiten wilden bouwen.

Talloze acquisities - waaronder die van Data4 door Axa Investment en Evoswitch door Iron Mountain - evenals hernieuwde investeringen in het nu in meerderheid Chinese Global Switch, zijn een veelbetekenend teken van beleggersvertrouwen.

De take-up op de vier markten bedroeg 51 MW, waarvan 30 MW in Londen en Frankfurt. 87MW aan capaciteit werd op het hele continent verhuurd, wat volgens CBRE de vorige records overtreft. De organisatie verwacht dat $ 1,3 miljard aan CapEx nodig zal zijn om alle projecten in ontwikkeling in 2018 te realiseren.

Bron: DatacenterDynamics

Meer over
Lees ook
Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

In 2022 hebben de meeste operators (98 procent) hun eerste commerciële 5G-diensten uitgerold, zo blijkt uit onderzoek dat Vertiv en technologieanalysebedrijf 451 Research hielden naar de status van 5G. Het onderzoek biedt inzicht in strategieën en implementatieplannen voor 5G en Edge van meer dan honderd internationale beslissers in de telecom, alsmede...

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

De Nederlandse datacenter industrie is een groeiende bron van werkgelegenheid, zo blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van de Dutch Data Center Association (DDA), in samenwerking met Interxion en Workrate. De 12.500 banen die de sector momenteel creëert groeit de komende 5 jaar naar schatting tot 16.300. Het daadwerkelijk realiseren van deze groei...

Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Te weinig middelen om doelstellingen te verwezenlijken Steeds meer IT-professionals zeggen hun taken niet rond te krijgen. Bedrijven verwachten almaar meer van hun IT-afdeling, bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij de dagelijkse IT-taken (support, beveiliging, GDPR-maatregelen, …) en innovatieve projecten opzetten die de business vooruithelpen. Maar...