CBRE: ‘vraag naar Europese colocatie bereikt recordniveau’

server-90389

De Europese colocatiemarkt voegde in de eerste helft van 2018 95MW capaciteit toe, en er zou voor het einde van het jaar nog eens 82MW kunnen worden toegevoegd, aldus onderzoek van  vastgoedspecialist CBRE.

Het nieuws zal niemand verbazen: sinds enkele jaren is de datacentermarkt in Europa exponentieel gegroeid, gevoed door de grote cloudproviders die het merendeel van alle nieuwe capaciteit voor zich opeisen.

In de eerste helft van het jaar stroomden beleggers opnieuw naar de hubs van datacenters in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, die de prijzen omlaag dreven voor ontwikkelaars die graag nieuwe faciliteiten wilden bouwen.

Talloze acquisities - waaronder die van Data4 door Axa Investment en Evoswitch door Iron Mountain - evenals hernieuwde investeringen in het nu in meerderheid Chinese Global Switch, zijn een veelbetekenend teken van beleggersvertrouwen.

De take-up op de vier markten bedroeg 51 MW, waarvan 30 MW in Londen en Frankfurt. 87MW aan capaciteit werd op het hele continent verhuurd, wat volgens CBRE de vorige records overtreft. De organisatie verwacht dat $ 1,3 miljard aan CapEx nodig zal zijn om alle projecten in ontwikkeling in 2018 te realiseren.

Bron: DatacenterDynamics

Meer over
Lees ook
Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Hoewel Uptime Institute de eerste is om toe te geven dat cijfers die datacenters verschaffen over storingen en outages met enige reserve moeten worden bekijken, durft de organisatie het toch aan om vast te stellen dat het aantal incidenten in datacenters de afgelopen jaren is afgenomen.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1

Nieuw consortium BatteryNL wil batterijen met grotere capaciteit ontwikkelen

Nieuw consortium BatteryNL wil batterijen met grotere capaciteit ontwikkelen

In januari is het consortium BatteryNL van start gegaan. Deelnemers zijn groot aantal partijen die op een of andere manier betrokken zijn bij het ontwikkelen van batterijen in Nederland. Het gaat om zowel kleine bedrijven, multinationals als kennisinstellingen. Een belangrijke doelstelling van BatteryNL is om binnen acht jaar de volgende generatie1