Asetek InRackCDU technologie koelt één van de eerste Intel Xeon Phi HPC clusters in Europa

asetek-inrackcdu

De Duitse Universiteit van Regensburg kiest voor de Asetek InRackCDU technologie om één van de eerste Intel Xeon Phi gebaseerde HPC clusters in Europa te koelen. Dit project wordt gerealiseerd in een gezamenlijk project (SFB/TRR-55) door Fujitsu in samenwerking met de Duitse Universiteit van Wuppertal en het eveneens Duitse Jülich Supercomputing Center.

In het datacenter is de RackCDU D2C geïmplementeerd, een vloeistofkoelsysteem dat gebruik maakt van warm water. Het systeem vangt 60% tot 80% van de warmte van servers af, waardoor de koelkosten van een datacenter volgens Asetek met 50% kunnen worden teruggedrongen en de serverdichtheid met 2,5x-5x kan worden vergroot. In de implementatie door Fujitsu is InRackCDU in de bovenste 3U van een server rack geplaatst en voert warmte van servers in dit rack af.

“Onze eerste installatie met Asetek InRackCDU demonstreert de flexibiliteit van de Asetek technologie om te voldoen aan specifieke behoeften van datacenters wereldwijd”, zegt John Hamill, Vice President Sales en Marketing bij Asetek. Ook Eric Schnepf, Senior Sales Specialist bij Fujitsu, is positief over de oplossing. “Met Asetek vloeistofkoeling kunnen we klanten gerichte oplossingen leveren voor hun koelproblemen”, aldus Schnepf. “InRackCDU levert de dichtheid en energiebesparingen die de Universiteit van Regensburg nodig heeft op een kosteffectieve manier.”

Meer over
Lees ook
Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Dat is een vraag die John Laban, bekend van Open Compute en OpenUK, zich stelt. Hij komt met die vraag na het zien van een korte video over global warming en het gebruik van airconditioning. Het aantal airco’s zal - zo voorspellen de makers van de video - naar verwachting de komende jaren verdrievoudigen.