Asetek InRackCDU technologie koelt één van de eerste Intel Xeon Phi HPC clusters in Europa

asetek-inrackcdu

De Duitse Universiteit van Regensburg kiest voor de Asetek InRackCDU technologie om één van de eerste Intel Xeon Phi gebaseerde HPC clusters in Europa te koelen. Dit project wordt gerealiseerd in een gezamenlijk project (SFB/TRR-55) door Fujitsu in samenwerking met de Duitse Universiteit van Wuppertal en het eveneens Duitse Jülich Supercomputing Center.

In het datacenter is de RackCDU D2C geïmplementeerd, een vloeistofkoelsysteem dat gebruik maakt van warm water. Het systeem vangt 60% tot 80% van de warmte van servers af, waardoor de koelkosten van een datacenter volgens Asetek met 50% kunnen worden teruggedrongen en de serverdichtheid met 2,5x-5x kan worden vergroot. In de implementatie door Fujitsu is InRackCDU in de bovenste 3U van een server rack geplaatst en voert warmte van servers in dit rack af.

“Onze eerste installatie met Asetek InRackCDU demonstreert de flexibiliteit van de Asetek technologie om te voldoen aan specifieke behoeften van datacenters wereldwijd”, zegt John Hamill, Vice President Sales en Marketing bij Asetek. Ook Eric Schnepf, Senior Sales Specialist bij Fujitsu, is positief over de oplossing. “Met Asetek vloeistofkoeling kunnen we klanten gerichte oplossingen leveren voor hun koelproblemen”, aldus Schnepf. “InRackCDU levert de dichtheid en energiebesparingen die de Universiteit van Regensburg nodig heeft op een kosteffectieve manier.”

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.