Aqua Cooling lanceert koeloplossing voor PetaGen HPC systeem van Iceotope

iceotope-petagen

Aqua Cooling lanceert de Mini-Box Cooler, een koeloplossing die specifiek is ontworpen voor het PetaGen high-performance computing systeem van Iceotope. De oplossing zorgt dat het koudemiddel waarin server blades worden ondergedompeld altijd op de optimale temperatuur is.

Dit meldt Datacentres.com. PetaGen is een systeem dat specifiek is ontworpen voor high performance computing. Het systeem kan worden voorzien van server blades en/of GPU’s die zijn ondergebracht in gesloten PetaGen chassis. Dit chassis wordt ondergedompeld in een niet ontvlambaar koudemiddel om warmte af te voeren. Dit koudemiddel warmt hierdoor op. Door de Mini-Box Cooler van Aqua Cooling met het systeem te combineren kan het koudemiddel altijd op de optimale temperatuur worden gehouden.

De Mini-Box Cooler wordt via leidingen aangesloten op het PetaGen systeem. De koelinstallatie van Aqua Cooling kan hierdoor flexibel worden geplaatst. Zo is het mogelijk de koelinstallatie buiten een datacenter te plaatsen om ruimte te besparen en daarnaast de geluidsproductie in het datacenter te minimaliseren.

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.