Aqua Cooling lanceert koeloplossing voor PetaGen HPC systeem van Iceotope

iceotope-petagen

Aqua Cooling lanceert de Mini-Box Cooler, een koeloplossing die specifiek is ontworpen voor het PetaGen high-performance computing systeem van Iceotope. De oplossing zorgt dat het koudemiddel waarin server blades worden ondergedompeld altijd op de optimale temperatuur is.

Dit meldt Datacentres.com. PetaGen is een systeem dat specifiek is ontworpen voor high performance computing. Het systeem kan worden voorzien van server blades en/of GPU’s die zijn ondergebracht in gesloten PetaGen chassis. Dit chassis wordt ondergedompeld in een niet ontvlambaar koudemiddel om warmte af te voeren. Dit koudemiddel warmt hierdoor op. Door de Mini-Box Cooler van Aqua Cooling met het systeem te combineren kan het koudemiddel altijd op de optimale temperatuur worden gehouden.

De Mini-Box Cooler wordt via leidingen aangesloten op het PetaGen systeem. De koelinstallatie van Aqua Cooling kan hierdoor flexibel worden geplaatst. Zo is het mogelijk de koelinstallatie buiten een datacenter te plaatsen om ruimte te besparen en daarnaast de geluidsproductie in het datacenter te minimaliseren.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....