AMAX lanceert DCIM-oplossing

AMAX lanceert [SMART]DC Data Center Manager. Met deze DCIM-oplossing wil AMAX datacenterbeheerders helpen de efficiëntie van hun datacenter te verhogen en hierdoor kosten te besparen.

Met [SMART]DC zegt AMAX datacenterbeheerders het inzicht en de beheermogelijkheden te willen bieden om:

  • IT, datacenterruimte en facilitaire resources efficiënter in te zetten en op kosten te besparen;
  • grootschalige resources binnen het datacenter eenvoudiger te monitoren, beheren en aan te sturen; en
  • energie-efficiëntie en operationele efficiënte te behouden indien een datacenter wordt opgeschaald door gebruik te maken van data analytics en software-defined policies.

Plug & play

[SMART]DC wordt geleverd als een plug & play on-premise server, die in een server rack kan worden geplaatst. Op deze server draait een software platform dat zowel legacy als white-box platformen kan ondersteunen. Voor het beheer van de oplossing kan gebruik worden gemaakt van een grafische gebruikersinterface (GUI) van AMAX, maar ook van de command-line. Daarnaast kan de oplossing worden geïntegreerde in een bestaande GUI waar datacenterbeheerders gebruik van maken.

[SMART]DC is geschikt voor servers van alle grote fabrikanten, inclusief traditionele serverarchitecturen en next-generation platformen zoals Open Compute.

[SMART]DC Data Center Manager van AMAX (bron: AMAX)

Dossiers
Lees ook
Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen.

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring.

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips met of zonder voorgemonteerde kabelbinders, voor het eenvoudig en snel bevestigen van kabels en leidingen op paneel- en frameranden. Daarmee zijn kabels en leidingen zonder enig gereedschap parallel aan of loodrecht te bevestigen op verschillende typen panelen en frames in bijvoorbeeld auto’s, vrachtwagens, machines1