<


BICSI : deze winter volop aandacht voor nieuwe technologieen

bicsi_logo

De laatste maanden van 2021 en begin 2022 staan bij BICSI de ontwikkelingen van nieuwe technologieën op de agenda. Hieronder is te lezen welke dat zijn en via welke verenigingsactiviteiten deze onder de aandacht worden gebracht. Verder hebben de BICSI-leden begin oktober vijf nieuwe bestuursleden gekozen die vanaf de jaarlijkse winterconferentie in Orlando hun functies gaan invullen, waaronder Gautier Humbert in de EMEA-regio.

Oder de noemer ‘emerging technologies’ worden in de vierde 2021-editie van het ICT Today magazine ingegaan op de technische gevolgen van het sterk toegenomen gebruik van AV-oplossingen over de netwerkinfrastructuur en de ICT-trend richting hybride clouds en edge computing. Een andere ontwikkeling die vanuit de techniek wordt belicht is de toenemende security-eisen voor energiecentrales, zorginstellingen en vliegvelden. Deze kritische infrastructuren worden namelijk steeds afhankelijker van de beschikbare communicatievoorzieningen. Niet BICSI-leden die interesse hebben kunnen ook een separaat abonnement afsluiten voor het ICT Today magazine.

Winterconferentie in Orlando

Vanaf zondag 30 januari tot en met donderdag 3 februari organiseert BICSI weer de jaarlijkse winterconferentie in het vaak zonnige Orlando in Florida, ditmaal in een hybride vorm. Deze conferentie gaat eveneens vooral over de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor datacenters, het Internet of things en de toekomstige smart cities. Er zijn nog enkele presentatiemogelijkheden beschikbaar voor experts die hun kennis en ervaringen willen delen. Omdat BICSI weer een drukbezochte conferentie verwacht wordt er ook de 2022

BICSI Cabling Skills Challenge georganiseerd, waarvoor elke BICSI Installer en Technician zich nog tot 7 januari kan aanmelden. Ook sponsoren voor dit event zijn nog welkom. Details over het conferentieprogramma worden binnenkort gepubliceerd.

Nieuwe bestuursleden

Begin oktober zijn vijf nieuwe BICSI-bestuursleden gekozen die vanaf de Winterconferentie in Orlando voor twee jaar de vereniging en ledenactiviteiten verder gaan uitbouwen. De nieuwe BICSI-president is David M. Richards, RCDD, NTS, OSP, TECH, CT, die tevens Product Manager - Open Systems is bij Chatsworth Products en de afgelopen veertien jaar ook kartrekker en jurylid van de jaarlijkse Cabling Skills Challenge. Voor de EMEA-regio is Gautier Humbert, RCDD als nieuwe verantwoordelijke gekozen. Hij werkt al ruim zeventien jaar voor Legrand in Frankrijk, waarvan de laatste vier jaren als Standards Coordinator, Digital Infrastructure. Meer informatie over BICSI als vereniging voor en door netwerkprofessionals, alle technische praktijkmanuals en standaarden, webinars, klassikale opleidingen, virtuele cursussen en internationale vacatures, is te vinden op www. bicsi.org. Onder de menukeuze Global Community staan ook de gegevens van contactpersonen voor het Europese vasteland, waaronder voor de Benelux Menno van de Veen, RCDD, werkzaam bij Amgen in Breda

Meer over
Lees ook
6 ontwikkelingen die datacenters duurzamer en veiliger maken voor de toekomst

6 ontwikkelingen die datacenters duurzamer en veiliger maken voor de toekomst

De overheid heeft de teugels van het lockdown-paard laten vieren. Het vooruitzicht van de pandemie voelt optimistischer dan een paar maanden terug, maar bedrijven pakken door op hun digitale transformaties: ze voelen dat de veranderingen die corona aanjoeg goede veranderingen voor ze zijn, en gaan ermee door. Deze versnelde digitalisering gaat dus onverminderd...

Frankfurt legt datacenters aan banden

Frankfurt legt datacenters aan banden

Eind maart hebben de wethouders voor ruimtelijke ordening en economische zaken van Frankfurt bekend gemaakt dat de stad de regels voor de vestiging van datacenters aanscherpt. Vanuit de sector is veel kritiek op de plannen.

Nieuwe normen voor effectiviteit van gebruik van water en CO2-uitstoot in datacenters

Nieuwe normen voor effectiviteit van gebruik van water en CO2-uitstoot in datacenters

De normenserie ISO/ IEC 30134 ‘Data centres - Key performance indicators’ beschrijft de duurzaamheidsparameters voor datacenters. Er zijn nu twee normen uit deze serie afgerond en gepubliceerd: één gaat over de CO2-uitstoot en één over het watergebruik.