<


BICSI : deze winter volop aandacht voor nieuwe technologieen

bicsi_logo

De laatste maanden van 2021 en begin 2022 staan bij BICSI de ontwikkelingen van nieuwe technologieën op de agenda. Hieronder is te lezen welke dat zijn en via welke verenigingsactiviteiten deze onder de aandacht worden gebracht. Verder hebben de BICSI-leden begin oktober vijf nieuwe bestuursleden gekozen die vanaf de jaarlijkse winterconferentie in Orlando hun functies gaan invullen, waaronder Gautier Humbert in de EMEA-regio.

Oder de noemer ‘emerging technologies’ worden in de vierde 2021-editie van het ICT Today magazine ingegaan op de technische gevolgen van het sterk toegenomen gebruik van AV-oplossingen over de netwerkinfrastructuur en de ICT-trend richting hybride clouds en edge computing. Een andere ontwikkeling die vanuit de techniek wordt belicht is de toenemende security-eisen voor energiecentrales, zorginstellingen en vliegvelden. Deze kritische infrastructuren worden namelijk steeds afhankelijker van de beschikbare communicatievoorzieningen. Niet BICSI-leden die interesse hebben kunnen ook een separaat abonnement afsluiten voor het ICT Today magazine.

Winterconferentie in Orlando

Vanaf zondag 30 januari tot en met donderdag 3 februari organiseert BICSI weer de jaarlijkse winterconferentie in het vaak zonnige Orlando in Florida, ditmaal in een hybride vorm. Deze conferentie gaat eveneens vooral over de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor datacenters, het Internet of things en de toekomstige smart cities. Er zijn nog enkele presentatiemogelijkheden beschikbaar voor experts die hun kennis en ervaringen willen delen. Omdat BICSI weer een drukbezochte conferentie verwacht wordt er ook de 2022

BICSI Cabling Skills Challenge georganiseerd, waarvoor elke BICSI Installer en Technician zich nog tot 7 januari kan aanmelden. Ook sponsoren voor dit event zijn nog welkom. Details over het conferentieprogramma worden binnenkort gepubliceerd.

Nieuwe bestuursleden

Begin oktober zijn vijf nieuwe BICSI-bestuursleden gekozen die vanaf de Winterconferentie in Orlando voor twee jaar de vereniging en ledenactiviteiten verder gaan uitbouwen. De nieuwe BICSI-president is David M. Richards, RCDD, NTS, OSP, TECH, CT, die tevens Product Manager - Open Systems is bij Chatsworth Products en de afgelopen veertien jaar ook kartrekker en jurylid van de jaarlijkse Cabling Skills Challenge. Voor de EMEA-regio is Gautier Humbert, RCDD als nieuwe verantwoordelijke gekozen. Hij werkt al ruim zeventien jaar voor Legrand in Frankrijk, waarvan de laatste vier jaren als Standards Coordinator, Digital Infrastructure. Meer informatie over BICSI als vereniging voor en door netwerkprofessionals, alle technische praktijkmanuals en standaarden, webinars, klassikale opleidingen, virtuele cursussen en internationale vacatures, is te vinden op www. bicsi.org. Onder de menukeuze Global Community staan ook de gegevens van contactpersonen voor het Europese vasteland, waaronder voor de Benelux Menno van de Veen, RCDD, werkzaam bij Amgen in Breda

Meer over
Lees ook
Datacenter trends in 2022

Datacenter trends in 2022

Elk jaar brengt R&M alle recente innovaties op het gebied van publieke netwerken, LAN en Datacenters in kaart. Graag deel ik een aantal van onze bevindingen met betrekking tot datacenters.

All IT Rooms helpt Media.Monks met zijn snelle internationale groei

All IT Rooms helpt Media.Monks met zijn snelle internationale groei

Media.Monks maakt digitale producties voor de grootste bedrijven wereldwijd. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is de afgelopen jaren explosief gegroeid; sinds haar oorsprong in 2001 en de samenvoeging met S4Capital in 2018 groeide het digitale bedrijf van ongeveer 300 naar zo’n 8.300 medewerkers wereldwijd.

Onderhoud voor datacenters noodzakelijk? Zéker wel!

Onderhoud voor datacenters noodzakelijk? Zéker wel!

De koeling in een datacenter is wellicht niet het eerste waar u aan denkt, maar misschien is juíst hier het uitvoeren van gedegen onderhoud wel van groot belang. Immers, we gebruiken steeds meer data waar we ook nog eens steeds meer afhankelijk van worden. Denkt u zich eens in: Geen data verkeer betekent: geen apps op uw smartphone, geen navigatie in...