Antoni van Leeuwenhoek kiest All IT Rooms voor realisatie nieuw datacenter

All IT Rooms maakt bekend een nieuw datacenter te realiseren voor het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut. Het datacenter wordt gebouwd in de nieuwe apotheek van het ziekenhuis.

allitrooms Het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut startte in oktober 2017 een aanbestedingsprocedure voor de realisatie van het nieuwe datacenter. Van de deelnemende partijen werden drie bedrijven uitgenodigd om een aanbieding te maken op basis van een uitgebreid programma van eisen. All IT Rooms kwam hierbij als winnaar uit de bus en mag het datacenter daarom bouwen.

Het datacenter gaat ongeveer 50 serverracks huisvesten en krijgt een vermogen van 400 kW. All IT Rooms meldt dat het project hiermee één van de grootste projecten op dit moment in de markt is. Het bedrijf zegt trots te zijn dat Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut All IT Rooms heeft geselecteerd voor de realisatie van het nieuwe datacenter.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.