Antoni van Leeuwenhoek kiest All IT Rooms voor realisatie nieuw datacenter

All IT Rooms maakt bekend een nieuw datacenter te realiseren voor het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut. Het datacenter wordt gebouwd in de nieuwe apotheek van het ziekenhuis.

allitrooms Het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut startte in oktober 2017 een aanbestedingsprocedure voor de realisatie van het nieuwe datacenter. Van de deelnemende partijen werden drie bedrijven uitgenodigd om een aanbieding te maken op basis van een uitgebreid programma van eisen. All IT Rooms kwam hierbij als winnaar uit de bus en mag het datacenter daarom bouwen.

Het datacenter gaat ongeveer 50 serverracks huisvesten en krijgt een vermogen van 400 kW. All IT Rooms meldt dat het project hiermee één van de grootste projecten op dit moment in de markt is. Het bedrijf zegt trots te zijn dat Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut All IT Rooms heeft geselecteerd voor de realisatie van het nieuwe datacenter.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.