Legrand en UPS-specialist Borri Group bundelen krachten

UPSsaver van Borri Group (bron: Borri Group)

Legrand en het Italiaanse Borri Group richten een joint venture op. De bedrijven zijn beide gespecialiseerd in UPS-systemen en bundelen hun krachten.

Legrand is sinds 2010 actief op de UPS-markt en heeft sindsdien acht overnames gedaan van of joint-ventures opgericht met UPS-bedrijven. Het bedrijf heeft een omzet van 5 miljard euro. Borri is gespecialiseerd in UPS-systemen voor industriële toepassingen en datacenters. Het Italiaanse bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers en een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

UPSsave

Borri vult het portfolio van Legrand aan met haar schaalbare UPSsave systeem. Dit systeem bestaat uit redundante modules, die gezamenlijk een UPS-unit vormen met een vermogen van maximaal 1,6 MW. Het is mogelijk acht UPSsave systemen parallel te schakelen, waardoor een systeem ontstaat met een vermogen van 12,8 MW.

Borri Group blijft als onafhankelijk partij actief op de markt en blijft haar producten leveren via haar bestaande kanalen. Daarnaast kan het bedrijf nu gebruik maken van het internationale bereik van Legrand Group, wat Borri in staat stelt grotere projecten uit te voeren. In de toekomst wil Legrand bij projecten de producten van Borri combineren met haar eigen oplossingen, zoals kabelmanagementoplossingen en power distribution units.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.