Legrand en UPS-specialist Borri Group bundelen krachten

Borri_UPSaver

Legrand en het Italiaanse Borri Group richten een joint venture op. De bedrijven zijn beide gespecialiseerd in UPS-systemen en bundelen hun krachten.

Legrand is sinds 2010 actief op de UPS-markt en heeft sindsdien acht overnames gedaan van of joint-ventures opgericht met UPS-bedrijven. Het bedrijf heeft een omzet van 5 miljard euro. Borri is gespecialiseerd in UPS-systemen voor industriële toepassingen en datacenters. Het Italiaanse bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers en een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

UPSsave

Borri vult het portfolio van Legrand aan met haar schaalbare UPSsave systeem. Dit systeem bestaat uit redundante modules, die gezamenlijk een UPS-unit vormen met een vermogen van maximaal 1,6 MW. Het is mogelijk acht UPSsave systemen parallel te schakelen, waardoor een systeem ontstaat met een vermogen van 12,8 MW.

Borri Group blijft als onafhankelijk partij actief op de markt en blijft haar producten leveren via haar bestaande kanalen. Daarnaast kan het bedrijf nu gebruik maken van het internationale bereik van Legrand Group, wat Borri in staat stelt grotere projecten uit te voeren. In de toekomst wil Legrand bij projecten de producten van Borri combineren met haar eigen oplossingen, zoals kabelmanagementoplossingen en power distribution units.

Dossiers
Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.