EPI lanceert wereldwijde datacenterstandaard

EPI DCOS Cover

EPI, de partner waarmee IT-opleider Vijfhart datacentertrainingen verzorgt, lanceert de EPI Data Centre Operations Standard (EPI-DCOS). Dit is de eerste wereldwijde standaard voor het operationeel gebruik en onderhoud van datacenters.

“Organisaties die datacenterdiensten leveren zijn over het algemeen gericht op het bouwen van zeer betrouwbare faciliteiten door redundantie op verschillende niveau’s te ontwerpen in overeenstemming met standaarden zoals ANSI/TIA-942. Velen zijn echter tot de realisatie gekomen dat zonder adequate processen en onderhoudsprogramma’s de beschikbaarheidsniveau’s van datacenters onder druk blijven staan en afbreuk doen aan investeringen in datacenterfaciliteiten”, zegt Edward van Leent, bestuursvoorzitter en CEO van EPI Group.

“Om dit gat te overbruggen hebben we een comité opgezet en geleid dat een volledige standaard voor operationeel gebruik en onderhoud van datacenters heeft geschreven, die nu beschikbaar is als EPI-DCOS”. Een conceptversie van de standaard is eerder voorgelegd aan datacenterprofessionals van 40 organisaties wereldwijd van verschillende omvang, en die actief zijn in verschillende sectoren. Deze professionals hebben hun steun uitgesproken voor de standaard. De definitieve versie van de standaard is hier beschikbaar.

 
Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.