EPI lanceert wereldwijde datacenterstandaard

EPI DCOS Cover

EPI, de partner waarmee IT-opleider Vijfhart datacentertrainingen verzorgt, lanceert de EPI Data Centre Operations Standard (EPI-DCOS). Dit is de eerste wereldwijde standaard voor het operationeel gebruik en onderhoud van datacenters.

“Organisaties die datacenterdiensten leveren zijn over het algemeen gericht op het bouwen van zeer betrouwbare faciliteiten door redundantie op verschillende niveau’s te ontwerpen in overeenstemming met standaarden zoals ANSI/TIA-942. Velen zijn echter tot de realisatie gekomen dat zonder adequate processen en onderhoudsprogramma’s de beschikbaarheidsniveau’s van datacenters onder druk blijven staan en afbreuk doen aan investeringen in datacenterfaciliteiten”, zegt Edward van Leent, bestuursvoorzitter en CEO van EPI Group.

“Om dit gat te overbruggen hebben we een comité opgezet en geleid dat een volledige standaard voor operationeel gebruik en onderhoud van datacenters heeft geschreven, die nu beschikbaar is als EPI-DCOS”. Een conceptversie van de standaard is eerder voorgelegd aan datacenterprofessionals van 40 organisaties wereldwijd van verschillende omvang, en die actief zijn in verschillende sectoren. Deze professionals hebben hun steun uitgesproken voor de standaard. De definitieve versie van de standaard is hier beschikbaar.

 
Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.