EPI lanceert wereldwijde datacenterstandaard

EPI DCOS Cover

EPI, de partner waarmee IT-opleider Vijfhart datacentertrainingen verzorgt, lanceert de EPI Data Centre Operations Standard (EPI-DCOS). Dit is de eerste wereldwijde standaard voor het operationeel gebruik en onderhoud van datacenters.

“Organisaties die datacenterdiensten leveren zijn over het algemeen gericht op het bouwen van zeer betrouwbare faciliteiten door redundantie op verschillende niveau’s te ontwerpen in overeenstemming met standaarden zoals ANSI/TIA-942. Velen zijn echter tot de realisatie gekomen dat zonder adequate processen en onderhoudsprogramma’s de beschikbaarheidsniveau’s van datacenters onder druk blijven staan en afbreuk doen aan investeringen in datacenterfaciliteiten”, zegt Edward van Leent, bestuursvoorzitter en CEO van EPI Group.

“Om dit gat te overbruggen hebben we een comité opgezet en geleid dat een volledige standaard voor operationeel gebruik en onderhoud van datacenters heeft geschreven, die nu beschikbaar is als EPI-DCOS”. Een conceptversie van de standaard is eerder voorgelegd aan datacenterprofessionals van 40 organisaties wereldwijd van verschillende omvang, en die actief zijn in verschillende sectoren. Deze professionals hebben hun steun uitgesproken voor de standaard. De definitieve versie van de standaard is hier beschikbaar.

 
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.