ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPExLegrand-LI

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters". Verderop in het bericht staat daarover nog te lezen:

ZPE Systems is een toonaangevende Amerikaanse specialist in beveiligde seriële consoleservers en servicerouters die toegang op afstand en beheer van netwerk-IT-apparatuur mogelijk maken, van datacenters tot aan de edge.

ZPE Systems biedt cruciale oplossingen en diensten voor de veerkracht en veiligheid van de
bedrijfskritische infrastructuur van klanten. Edge computing, kunstmatige intelligentie en operationele
technologie vereisen complexere datacenters en randinfrastructuur met intelligente IT, gebouwd in afgelegen gebieden. Dit maakt beheer en bediening op afstand een vereiste. ZPE Systems is goed gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien door middel van krachtige automatisering infrastructuuroplossingen.

Met deze overname betreedt Legrand een veelbelovend nieuw segment dat in hoge mate complementair is aan het bestaande aanbod voor datacenters (PDU, busways, kasten en racks, glasvezel- en koperbekabelingssystemen, KVM en meer), waarvan de sterke groei naar verwachting verder zal versnellen met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de daarmee samenhangende behoeften.
ZPE Systems is gevestigd in Fremont, Californië, heeft meer dan 140 mensen in dienst en rapporteert een jaaromzet van meer dan $80 miljoen.

Lees ook
Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1

Merpa Datahousing Consultancy  en Meiberg Consultancy gaan nauwe samenwerking aan

Merpa Datahousing Consultancy en Meiberg Consultancy gaan nauwe samenwerking aan

Elvira Dragstra van Merpa Datahousing Consultancy en Henk van den Berg van Meiberg Consultancy zijn op 15 januari 2014 een samenwerkingsverband aangegaan en betreden met een nieuw gezicht de markt:  Decision Datacenter Partners BV. Zowel Merpa als Meiberg hebben een  ruime ervaring op het gebied van datacenters die bij veel verschillende bedrijve1