Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

090716_datacenter

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals.

Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen dicht bij elkaar, wat volgens Telindus tekenend is voor de complexiteit in het datacenter.

Top 10

De top 10 van prioriteiten ziet er als volgt uit:

  1. Beschikbaarheid/uitwijk en security (gedeelde eerste plek)
  2. Performance
  3. Opslag
  4. Netwerk
  5. Complexiteit/management
  6. Backup/restore
  7. Groei van het aantal servers
  8. Flexibiliteit
  9. Opkomst VDI
  10. Stroomverbruik

“Deze top drie is niet nieuw, we zien dit ieder jaar terugkomen. En dat is ook logisch, want het datacenter blijft steeds belangrijker worden en de technische complexiteit neemt toe. Daarnaast verandert het gebruik van het datacenter continu. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van servervirtualisatie en desktopvirtualisatie. Organisaties die begonnen zijn met servervirtualisatie en vervolgens ook de stap naar desktopvirtualisatie maken, moeten weer met hele andere ogen naar hun datacenter gaan kijken. Security en backup zijn voor beide technologieën bijvoorbeeld volledig anders. Kortom, het datacenter is continu aan verandering onderhevig, waardoor IT-professionals steeds weer tegen dezelfde uitdagingen aanlopen en op zoek gaan naar de meest efficiënte oplossingen van dat moment”, legt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, uit.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...