Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

090716_datacenter

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals.

Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen dicht bij elkaar, wat volgens Telindus tekenend is voor de complexiteit in het datacenter.

Top 10

De top 10 van prioriteiten ziet er als volgt uit:

  1. Beschikbaarheid/uitwijk en security (gedeelde eerste plek)
  2. Performance
  3. Opslag
  4. Netwerk
  5. Complexiteit/management
  6. Backup/restore
  7. Groei van het aantal servers
  8. Flexibiliteit
  9. Opkomst VDI
  10. Stroomverbruik

“Deze top drie is niet nieuw, we zien dit ieder jaar terugkomen. En dat is ook logisch, want het datacenter blijft steeds belangrijker worden en de technische complexiteit neemt toe. Daarnaast verandert het gebruik van het datacenter continu. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van servervirtualisatie en desktopvirtualisatie. Organisaties die begonnen zijn met servervirtualisatie en vervolgens ook de stap naar desktopvirtualisatie maken, moeten weer met hele andere ogen naar hun datacenter gaan kijken. Security en backup zijn voor beide technologieën bijvoorbeeld volledig anders. Kortom, het datacenter is continu aan verandering onderhevig, waardoor IT-professionals steeds weer tegen dezelfde uitdagingen aanlopen en op zoek gaan naar de meest efficiënte oplossingen van dat moment”, legt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, uit.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.