Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

windmolen

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren.

Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrijven. De CO2-emissies die hierdoor ontstaan compenseert het bedrijf met Renewable Energy Credits. Dit stelt het bedrijf in staat met behulp van de windmolens in Texas de CO2-emissies op andere locaties te compenseren. Google meldt in een blogpost dat de windmolens in Texas  een gecombineerd vermogen moeten krijgen van 182 Megawatt. Het windmolenpark moet voor het eind van het jaar operationeel zijn.

Het is niet de eerste keer dat Google investeert. Een jaar geleden kondigde Google aan voor 147 miljoen euro aandelen te hebben gekocht in een ander Texaans windmolenpark. De windmolens in dit park leveren 161 Megawatt aan gecombineerd vermogen. Daarnaast neemt het bedrijf ook windenergie af van de Happy Hereford windmolenpark. Google heeft in totaal in 15 van dergelijke projecten geïnvesteerd. Deze investeringen moeten er samen toe leiden dat Google zijn CO2-emissies volledig kan compenseren.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.