Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

windmolen

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren.

Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrijven. De CO2-emissies die hierdoor ontstaan compenseert het bedrijf met Renewable Energy Credits. Dit stelt het bedrijf in staat met behulp van de windmolens in Texas de CO2-emissies op andere locaties te compenseren. Google meldt in een blogpost dat de windmolens in Texas  een gecombineerd vermogen moeten krijgen van 182 Megawatt. Het windmolenpark moet voor het eind van het jaar operationeel zijn.

Het is niet de eerste keer dat Google investeert. Een jaar geleden kondigde Google aan voor 147 miljoen euro aandelen te hebben gekocht in een ander Texaans windmolenpark. De windmolens in dit park leveren 161 Megawatt aan gecombineerd vermogen. Daarnaast neemt het bedrijf ook windenergie af van de Happy Hereford windmolenpark. Google heeft in totaal in 15 van dergelijke projecten geïnvesteerd. Deze investeringen moeten er samen toe leiden dat Google zijn CO2-emissies volledig kan compenseren.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...