Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

windmolen

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren.

Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrijven. De CO2-emissies die hierdoor ontstaan compenseert het bedrijf met Renewable Energy Credits. Dit stelt het bedrijf in staat met behulp van de windmolens in Texas de CO2-emissies op andere locaties te compenseren. Google meldt in een blogpost dat de windmolens in Texas  een gecombineerd vermogen moeten krijgen van 182 Megawatt. Het windmolenpark moet voor het eind van het jaar operationeel zijn.

Het is niet de eerste keer dat Google investeert. Een jaar geleden kondigde Google aan voor 147 miljoen euro aandelen te hebben gekocht in een ander Texaans windmolenpark. De windmolens in dit park leveren 161 Megawatt aan gecombineerd vermogen. Daarnaast neemt het bedrijf ook windenergie af van de Happy Hereford windmolenpark. Google heeft in totaal in 15 van dergelijke projecten geïnvesteerd. Deze investeringen moeten er samen toe leiden dat Google zijn CO2-emissies volledig kan compenseren.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Met de Ecovadis platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.