Merpa Datahousing Consultancy en Meiberg Consultancy gaan nauwe samenwerking aan

Elvira Dragstra van Merpa Datahousing Consultancy en Henk van den Berg van Meiberg Consultancy zijn op 15 januari 2014 een samenwerkingsverband aangegaan en betreden met een nieuw gezicht de markt:  Decision Datacenter Partners BV.

Zowel Merpa als Meiberg hebben een  ruime ervaring op het gebied van datacenters die bij veel verschillende bedrijven en organisaties is opgebouwd en zelfs terug gaat tot 1988. De samenwerking is ontstaan om bedrijven en organisaties nog beter van dienst te kunnen zijn door een breder portfolio aan datacenterdiensten te bieden, stellen Dragstra en Meiberg. De dienstverlening van Decision Datacenter Partners richt zich op :

  • datacentermanagement
  • datacentermigraties
  • datacenteraudits
  • en datacenterbeheer

Meiberg Consultancy heeft internationale ervaring opgebouwd met het inrichten, verhuizen en vooral migreren van datacenters en computerruimtes. De oorsprong van Meiberg Consultancy ligt op het gebied van bekabelingsvan tele- en

Elvira Dragstra en Henk van den Berg van Decision Datacenter Partners

datacommunicatie- en zwakstroominstallaties . Later is de aandacht meer verschoven richting WAN en LAN, en computerruimten. Deze ervaring is opgedaan bij banken, multinationals en overheidsorganisaties, maar ook bij MKB-ondernemingen in zowel Europa, het Midden-Oosten als in de Verenigde Staten.

Merpa Datahousing Consultancy heeft jarenlange ervaring opgebouwd met het ontzorgen van ICT-managers bij lastige IT-vraagstukken over bijvoorbeeld het verhuizen van een datacenter naar extern, het opstellen van technische programma’s van eisen, het opzetten en begeleiden van RFP-trajecten en het projectmanagement van de bouw van technische installaties en (her)inrichting van datacenters.

DC plus ION

De naam 'Decision' is ontstaan uit de afkorting DC van Datacenter  met de toevoeging van ION dat in het Grieks gaande betekent, vertellen Dragstra en Meiberg  "Wikipedia stelt dat het woord 'ion'  afkomstig is van het Griekse ιον (gaande). Het werd in 1834 ingevoerd door de Engelse natuur- en scheikundige Michael Faraday voor een toen onbekend deeltje dat van de ene elektrode naar de andere ging in een waterige oplossing.

Dragstra en Meiberg zeggen over hun visie en aanpak: "De naam 'Decision Datacenter Partners' is precies waar wij voor staan: de beschikbaarheid van IT business-omgevingen verhogen door partnership; er voor zorgen dat alle kritische bedrijfsprocessen door blijven gaan. Een datacenter  heeft hierin een belangrijke functie: continuïteit. Dat stopt niet bij goede  stroom- en koelingvoorzieningen. Decision is opgericht om als verlengstuk van bedrijven en organisaties onafhankelijk en door middel van langdurige relaties mee te werken aan de verhoging van de business continuïteit."

"Dit doen wij door toekomstvisies te ontwikkelen voor bedrijven en organisaties ten behoeve van de verhoging van de continuïteit  en door 'changes' voor te bereiden voor migratieprojecten. Hieronder valt het schrijven van programma’s van eisen, het maken van nieuwe zaalontwerpen , het verschuiven van racks en apparatuur door verdergaande virtualisatie, en dergelijke. Dit kunnen grootschalige projecten zijn, maar kunnen ook kleine(re) vraagstukken of problemen zijn."

Kennisoverdracht

Om eindgebruikers te ondersteunen in het maken van keuzes in deze markt, zal Decision gaan bijdragen aan kennisoverdracht. Dit zal zij doen via websites, nieuwsbrieven en seminars.

Daarnaast zal Decision de aandacht richten op het beheer van datacenters. Dit lijkt wellicht onbelangrijk, maar is het niet. Voorbeelden van grote verstoringen in kritische omgevingen spreken voor zich. Zeker in deze tijd is er een jungle is ontstaan in de beheertools.  Belangrijk daarbij is dat  organisaties met beide benen op de grond blijven staan en ervoor zorgen dat efficiënt gebruik gemaakt gaat worden van de huidige tools. Het vastleggen van afspraken over wie, wat beheert in procedures is daarin een belangrijke component.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.