Vraag naar datacentercontainers groeit tot 2020

idac-solutions-containerised-mobile-data-centres-mdcs

De vraag naar datacentercontainers neemt in de komende jaren flink toe. De markt voor datacentercontainer heeft naar verwachting in 2020 een marktwaarde van ruim 10 miljard dollar.

Dit voorspelt Research and Markets. Bij datacentercontainers wordt alle benodigde IT-apparatuur voor een datacenter ondergebracht in een container. De unit kan hierdoor snel worden geïmplementeerd, kan op allerlei locaties worden geplaatst en kan daarnaast relatief eenvoudig worden verhuisd naar een andere locatie. Datacentercontainers worden als standaardmodellen verkocht, maar kunnen ook op maat worden gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van bedrijven.

Jaarlijkse groei van 28,05%

Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor datacenterscontainers tussen 2014 en 2020 een jaarlijks groei van 28,05% gaat doormaken. Vooral de toenemende complexiteit in combinatie met teruglopende IT-budgetten zou voor veel organisaties reden zijn te kiezen voor datacenterscontainers. De containers vervangen traditionele datacenters, waardoor bedrijven minder tijd en geld hoeven te investeren om rekenkracht tot hun beschikking te krijgen.

Research and Market meldt dat Noord-Amerika afgelopen jaar de belangrijkste afzetmarkt voor datacentercontainers was, gevolgd door Europa. De komende jaren groeit de afzetmarkt naar verwachting het hardst in de Aziatisch-Pacifische regio.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1