Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Penta Bob Sprengers  volgt Alex Bakker  op

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo maakten de Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vorige week aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van Alex Bakker, die het bedrijf leidde sinds de oprichting in 2015. Bakker gaat zich fulltime richten op zijn rol als Managing Partner bij Photon Capital en blijft tegelijkertijd de continuïteit bij Penta Infra waarborgen als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Belangrijke mijlpaal

De nieuwe benoeming, die in maart ingaat, markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Penta Infra. Het bedrijf is de afgelopen jaren snel gegroeid en bezit en exploiteert nu twaalf datacenters in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Naast de primaire focus op edge datacenter locaties met veel potentie, heeft het bedrijf recent ook locaties in de core FLAP-regio aan de portfolio toegevoegd. Het gaat om een datacenter met een capaciteit van 14MW in Parijs en een datacenter met een capaciteit van 7MW in Amsterdam. 

Eigen koers

Alex Bakker over de keuze voor Bob Sprengers als nieuwe CEO: “Het is tijd dat Penta Infra zijn eigen koers gaat varen in de Europese datacentermarkt en we geloven dat Bob de aangewezen persoon is om het team op die reis te begeleiden. Hij heeft een uitzonderlijk trackrecord in het runnen van internationale telecom en tech bedrijven, in het bijzonder met PE-investeerders. Daarbij komt hij te werken met een zeer getalenteerd en ervaren senior team. Photon Capital richt zich op het bouwen van een reeks platformbedrijven in de digitale economie en ik kijk ernaar uit om Penta Infra te ondersteunen terwijl het zich ontwikkelt tot gevestigde speler in de sector.”

Groeistrategie 

Bob Sprengers over deze stap in zijn carrière: “Ik ben enthousiast om deze nieuwe rol op me te nemen en kijk ernaar uit de internationale groei van Penta Infra te stimuleren. Het is een erg interessante tijd om datacenterinfrastructuur in Europa uit te bouwen en Penta Infra heeft het team, de portfolio en de financiële armslag om toonaangevend te worden in zowel core als edge markten. Onze groeistrategie is helder: de belangrijkste taak blijft het bieden van betrouwbaarheid, veiligheid, connectiviteit en duurzame schaalbaarheid, zodat onze klanten kunnen innoveren en hun digitale bedrijven kunnen laten groeien.

Lees ook
David van den Berg benoemd tot Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty

David van den Berg benoemd tot Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty

David van den Berg treedt toe als Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty, waarbij hij Enrico de Boer opvolgt. De Boer heeft vanaf 1 april de rol van EMEA Client Executive op zich genomen.

Euralarm benoemt Carlos Perez tot nieuwe technisch manager voor brand- en blusmiddelen

Euralarm benoemt Carlos Perez tot nieuwe technisch manager voor brand- en blusmiddelen

Euralarm, de Europese vereniging voor brand- en beveiligingsindustrie, is verheugd om de benoeming van Carlos Perez als nieuwe technisch manager voor de secties Brand en Blusmiddelen bekend te maken. Perez volgt Michael Scharnowsky op, die met pensioen gaat.

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1