Vraag naar datacentercontainers groeit tot 2020

idac-solutions-containerised-mobile-data-centres-mdcs

De vraag naar datacentercontainers neemt in de komende jaren flink toe. De markt voor datacentercontainer heeft naar verwachting in 2020 een marktwaarde van ruim 10 miljard dollar.

Dit voorspelt Research and Markets. Bij datacentercontainers wordt alle benodigde IT-apparatuur voor een datacenter ondergebracht in een container. De unit kan hierdoor snel worden geïmplementeerd, kan op allerlei locaties worden geplaatst en kan daarnaast relatief eenvoudig worden verhuisd naar een andere locatie. Datacentercontainers worden als standaardmodellen verkocht, maar kunnen ook op maat worden gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van bedrijven.

Jaarlijkse groei van 28,05%

Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor datacenterscontainers tussen 2014 en 2020 een jaarlijks groei van 28,05% gaat doormaken. Vooral de toenemende complexiteit in combinatie met teruglopende IT-budgetten zou voor veel organisaties reden zijn te kiezen voor datacenterscontainers. De containers vervangen traditionele datacenters, waardoor bedrijven minder tijd en geld hoeven te investeren om rekenkracht tot hun beschikking te krijgen.

Research and Market meldt dat Noord-Amerika afgelopen jaar de belangrijkste afzetmarkt voor datacentercontainers was, gevolgd door Europa. De komende jaren groeit de afzetmarkt naar verwachting het hardst in de Aziatisch-Pacifische regio.

Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.