<


Vijf nieuwe leden voor branchevereniging NLconnect

NLconnect - logo

Eurofiber, AVM, Breedband Tilburg, EK Media en AFIBER hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedband-industrie. 

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: “Nederland is een wereldwijde koploper op het gebied van connectiviteit, dankzij de inspanningen en investeringen van uiteenlopende partijen in de breedbandindustrie. In de coronacrisis plukken we daarvan de vruchten: de aanleg van onder meer 5G- en glasvezelnetwerken houdt ons verbonden en thuiswerken is inmiddels het nieuwe normaal. NLconnect verenigt bedrijven en andere organisaties die ervoor zorgen dat connectiviteit een onmisbare en stabiele pijler onder onze maatschappij en economie is, van aannemers, leveranciers en fabrikanten tot fiber carriers, andere netwerkeigenaren en providers. Het verheugt ons dat we enkele toonaangevende bedrijven uit onze industrie als nieuwe leden mogen verwelkomen.”

Over de nieuwe leden:

Als onafhankelijk aanbieder van connectiviteit levert AFIBER hoogwaardige netwerken voor zakelijke klanten en dienstverleners in de Benelux. Effectieve samenwerking en bundeling van krachten zijn in deze markt noodzakelijk om innovatie en onderlinge samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Jochem de Gruyter, algemeen directeur AFIBER: “Deze aanpak is onderdeel van onze bedrijfscultuur en staat tevens voor de kernwaarde van NLconnect. Ik ben dan ook verheugd om aan te kondigen dat AFIBER zich per 1 september heeft aangesloten bij NLconnect. We kijken ernaar uit om kennis te delen en gezamenlijk markten succesvol te ontwikkelen.

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband- eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home- producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2019 met 810 medewerkers een omzet van 530 miljoen euro.

Breedband Tilburg is specialist in hoogwaardige dark-fiber glasvezelverbindingen voor instellingen en bedrijven in de regio Tilburg. Het bedrijf beschikt in en om Tilburg over een glasvezelnetwerk van zo’n 300 kilometer. Met een snelle zakelijk glasvezelverbinding zorgt het bedrijf voor een optimale digitale 
infrastructuur voor veel bedrijven en instellingen in onder andere de zorg, wonen, onderwijs en overheid. Met de Tilburg Fiber Exchange (TiFX) beschikt het bedrijf ook over een open marktplaats voor breedbanddiensten en een koppeling met regionale en landelijke glasvezelnetwerken.

EK-Media biedt verschillende internetdiensten voor de zakelijke markt. Naast ISP-diensten zoals ADSL, VDSL, fiber-internet en IPTV biedt EK-Media ook verschillende telecomdiensten aan waaronder zakelijke VoIP-telefonie en een bulk SMS gateway.

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met een eigen glasvezelnetwerk en datacenters biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Naast het uitgebreide glasvezelnetwerk in Nederland, België en Frankrijk en eigen datacenters in Nederland en Frankrijk biedt Eurofiber ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’. Eurofiber heeft sinds 2000 ruim 37.000 kilometer glasvezel gerealiseerd en breidt dit wekelijks met gemiddeld 40 kilometer uit. Eurofiber-bedrijven exploiteren acht datacenters.

Lees ook
Freedom Internet borgt privacy hostingklanten met datacenters Cellnex

Freedom Internet borgt privacy hostingklanten met datacenters Cellnex

Internet provider Freedom Internet biedt vanaf 1 november hostingdiensten aan de zakelijke markt. Zij is hiervoor een samenwerking aangegaan met hostingprovider ProcoliX. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de datacenterfaciliteiten van Cellnex, specialist en Europees marktleider op het gebied van shared telecom infrastructure services, en de...

Eaton werkt samen met de Universiteit van Zagreb om meer waarde te halen uit de IT-infrastructuur van kleine datacenters

Eaton werkt samen met de Universiteit van Zagreb om meer waarde te halen uit de IT-infrastructuur van kleine datacenters

Powermanagementbedrijf Eaton en de faculteit Elektrotechniek en Informatica (FER) van de Universiteit van Zagreb kondigen vandaag de details aan van het IDEAS-project (Immersive Datacentre ExplorAtion and Supervision). In het project, dat financieel gesteund wordt door de Europese Unie, werkt de faculteit samen met een panel van Eaton-partners en -klanten...

Signet Quickscan Connectivity: kosten besparen én bomen planten

Signet Quickscan Connectivity: kosten besparen én bomen planten

Internetserviceprovider Signet koppelt connectiviteitsbesparingen aan duurzaamheid met de ‘Quickscan Connectivity’. Deze scan maakt binnen twee werkdagen besparingen op de netwerkinfrastructuur inzichtelijk. Voor elke 100 euro aan besparing, plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO₂-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.