Vertiv helpt Telefónica energiebesparingen te realiseren

Vertiv en Telefónica gaan een langdurige wereldwijde samenwerking aan om energiebesparingen een boost te geven met doelgerichte infrastructuuroplossingen. Onder de overeenkomst zal Vertiv ‘Energy Savings as a Service’ (energiebesparingen als een dienst, ESaaS) leveren aan locaties van Telefónica in Europa en Amerika. Hierbij worden de komende tien jaar alle facetten afgedekt, van de eerste locatiebeoordeling tot uitgebreide onderhoudsdiensten.

Web Dat kondigen de partijen aan tijdens het Mobile World Congress. Binnen de gesloten overeenkomst gaan experts van Vertiv energie-audits uitvoeren en beoordelingsrapporten opstellen voor vooraf vastgestelde KPI’s en energiebesparingen voor elke locatie. De rapporten omvatten een reeks aanbevelingen voor het optimaliseren van de prestaties, capaciteit, beschikbaarheid en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur zoals datacenters, die uiteindelijk energiebesparingen zullen opleveren. Vertiv zal de klant complete ondersteuning bieden, van consultancy en uitvoering tot 24x7 bewakings- en onderhoudsdiensten. Hiervoor hoeft de klant geen CAPEX-investering te doen, omdat Vertiv dit als onderdeel van het ESaaS-contract heeft meegenomen.

Duurzame innovatie

“Vertiv en Telefónica delen het gemeenschappelijke doel om efficiënter en concurrerender te worden door middel van duurzame innovatie”, voegt Juan Manuel Caro, director of operations van Telefónica, toe. “Ons bedrijf is toegewijd aan onze energie- en klimaatveranderingsdoelstellingen, namelijk om het energieverbruik per trafic unit met 50 procent terug te dringen en tegelijkertijd onze infrastructuur en telecomdiensten te verbeteren. Vertiv heeft een belangrijke rol gespeeld bij wat we hebben bereikt, en we hebben er alle vertrouwen in dat we met dit partnerschap veel grotere stappen voorwaarts kunnen zetten.”

“Telefónica is één van de grootste telecomaanbieders ter wereld en is een Fortune 500-bedrijf. Daarnaast is het één van de actiefste aanbieders van duurzaamheidsinitiatieven. We zijn daarom bijzonder trots op deze samenwerking”, zegt Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA.

Energie-efficiënte infrastructuuroplossingen

Vertiv en Telefónica zijn al meer dan 20 jaar zakenpartners. Zo ondersteunt Vertiv de netwerklocaties van Telefónica wereldwijd. In 2017 heeft Vertiv een reeks energie-efficiënte infrastructuuroplossingen geleverd aan Telefónica, waaronder thermal management-apparatuur, wisselstroom- en gelijkstroomvoedingen en hybride systemen voor zonne-energie om hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen. De oplossingen van Vertiv zijn in verschillende landen uitgerold. Vertiv is onlangs op de 8e Global Workshop on Energy and Climate Change door Telefónica uitgeroepen tot ‘Best Partner of the Year’.

Lees ook
Hoe meten we de DIC?

Hoe meten we de DIC?

In de vorige editie van DatacenterWorks is de DIC geïntroduceerd. Deze meting heeft tot doel inzichtelijk te maken hoe efficiënt de IT met de ‘power’ omgaat in het datacenter.Op dit ­moment is het weliswaar niet duidelijk wat de efficiëntie is, maar de schatting is dat 60 tot 80% van alle energie naar de datacenters verbruikt...

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...