Vertiv helpt Telefónica energiebesparingen te realiseren

Vertiv en Telefónica gaan een langdurige wereldwijde samenwerking aan om energiebesparingen een boost te geven met doelgerichte infrastructuuroplossingen. Onder de overeenkomst zal Vertiv ‘Energy Savings as a Service’ (energiebesparingen als een dienst, ESaaS) leveren aan locaties van Telefónica in Europa en Amerika. Hierbij worden de komende tien jaar alle facetten afgedekt, van de eerste locatiebeoordeling tot uitgebreide onderhoudsdiensten.

Web Dat kondigen de partijen aan tijdens het Mobile World Congress. Binnen de gesloten overeenkomst gaan experts van Vertiv energie-audits uitvoeren en beoordelingsrapporten opstellen voor vooraf vastgestelde KPI’s en energiebesparingen voor elke locatie. De rapporten omvatten een reeks aanbevelingen voor het optimaliseren van de prestaties, capaciteit, beschikbaarheid en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur zoals datacenters, die uiteindelijk energiebesparingen zullen opleveren. Vertiv zal de klant complete ondersteuning bieden, van consultancy en uitvoering tot 24x7 bewakings- en onderhoudsdiensten. Hiervoor hoeft de klant geen CAPEX-investering te doen, omdat Vertiv dit als onderdeel van het ESaaS-contract heeft meegenomen.

Duurzame innovatie

“Vertiv en Telefónica delen het gemeenschappelijke doel om efficiënter en concurrerender te worden door middel van duurzame innovatie”, voegt Juan Manuel Caro, director of operations van Telefónica, toe. “Ons bedrijf is toegewijd aan onze energie- en klimaatveranderingsdoelstellingen, namelijk om het energieverbruik per trafic unit met 50 procent terug te dringen en tegelijkertijd onze infrastructuur en telecomdiensten te verbeteren. Vertiv heeft een belangrijke rol gespeeld bij wat we hebben bereikt, en we hebben er alle vertrouwen in dat we met dit partnerschap veel grotere stappen voorwaarts kunnen zetten.”

“Telefónica is één van de grootste telecomaanbieders ter wereld en is een Fortune 500-bedrijf. Daarnaast is het één van de actiefste aanbieders van duurzaamheidsinitiatieven. We zijn daarom bijzonder trots op deze samenwerking”, zegt Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA.

Energie-efficiënte infrastructuuroplossingen

Vertiv en Telefónica zijn al meer dan 20 jaar zakenpartners. Zo ondersteunt Vertiv de netwerklocaties van Telefónica wereldwijd. In 2017 heeft Vertiv een reeks energie-efficiënte infrastructuuroplossingen geleverd aan Telefónica, waaronder thermal management-apparatuur, wisselstroom- en gelijkstroomvoedingen en hybride systemen voor zonne-energie om hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen. De oplossingen van Vertiv zijn in verschillende landen uitgerold. Vertiv is onlangs op de 8e Global Workshop on Energy and Climate Change door Telefónica uitgeroepen tot ‘Best Partner of the Year’.

Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.