Vertiv helpt Telefónica energiebesparingen te realiseren

Vertiv en Telefónica gaan een langdurige wereldwijde samenwerking aan om energiebesparingen een boost te geven met doelgerichte infrastructuuroplossingen. Onder de overeenkomst zal Vertiv ‘Energy Savings as a Service’ (energiebesparingen als een dienst, ESaaS) leveren aan locaties van Telefónica in Europa en Amerika. Hierbij worden de komende tien jaar alle facetten afgedekt, van de eerste locatiebeoordeling tot uitgebreide onderhoudsdiensten.

Web Dat kondigen de partijen aan tijdens het Mobile World Congress. Binnen de gesloten overeenkomst gaan experts van Vertiv energie-audits uitvoeren en beoordelingsrapporten opstellen voor vooraf vastgestelde KPI’s en energiebesparingen voor elke locatie. De rapporten omvatten een reeks aanbevelingen voor het optimaliseren van de prestaties, capaciteit, beschikbaarheid en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur zoals datacenters, die uiteindelijk energiebesparingen zullen opleveren. Vertiv zal de klant complete ondersteuning bieden, van consultancy en uitvoering tot 24x7 bewakings- en onderhoudsdiensten. Hiervoor hoeft de klant geen CAPEX-investering te doen, omdat Vertiv dit als onderdeel van het ESaaS-contract heeft meegenomen.

Duurzame innovatie

“Vertiv en Telefónica delen het gemeenschappelijke doel om efficiënter en concurrerender te worden door middel van duurzame innovatie”, voegt Juan Manuel Caro, director of operations van Telefónica, toe. “Ons bedrijf is toegewijd aan onze energie- en klimaatveranderingsdoelstellingen, namelijk om het energieverbruik per trafic unit met 50 procent terug te dringen en tegelijkertijd onze infrastructuur en telecomdiensten te verbeteren. Vertiv heeft een belangrijke rol gespeeld bij wat we hebben bereikt, en we hebben er alle vertrouwen in dat we met dit partnerschap veel grotere stappen voorwaarts kunnen zetten.”

“Telefónica is één van de grootste telecomaanbieders ter wereld en is een Fortune 500-bedrijf. Daarnaast is het één van de actiefste aanbieders van duurzaamheidsinitiatieven. We zijn daarom bijzonder trots op deze samenwerking”, zegt Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA.

Energie-efficiënte infrastructuuroplossingen

Vertiv en Telefónica zijn al meer dan 20 jaar zakenpartners. Zo ondersteunt Vertiv de netwerklocaties van Telefónica wereldwijd. In 2017 heeft Vertiv een reeks energie-efficiënte infrastructuuroplossingen geleverd aan Telefónica, waaronder thermal management-apparatuur, wisselstroom- en gelijkstroomvoedingen en hybride systemen voor zonne-energie om hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen. De oplossingen van Vertiv zijn in verschillende landen uitgerold. Vertiv is onlangs op de 8e Global Workshop on Energy and Climate Change door Telefónica uitgeroepen tot ‘Best Partner of the Year’.

Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1