Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Ultimum-datacenter-almere.jpg

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu. “We hebben daarom een infrastructuur gecreëerd waarin alles in één component is geïntegreerd. Dit maakt de omgeving niet alleen sneller, maar tevens energiezuiniger. Bovendien kunnen bedrijven met behulp van deze software gemakkelijke op- en afschalen.” vertelt Rodrigo Soto Escamilla van IT-specialist Ultimum. Om ervoor te zorgen dat de Hyper Converged Infrastructure altijd up and running is, heeft Ultimum ervoor gekozen om de handen ineen te slaan met Datacenter Almere. Andrew van der Haar, eigenaar van Datacenter Almere, vertelt: “We waren erg enthousiast toen we hoorden dat Ultimum gebruik wilde maken van onze diensten. We worden namelijk blij van nieuwe dingen, energiebesparend denken en innovatieve oplossingen. Ultimum past daarom perfect bij het Datacenter.”

Het bedrijf Ultimum is een uniek IT-bedrijf in Almere. “23 jaar geleden begonnen wij als startup, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een landelijke IT-speler.” Aldus Rodrigo Soto Escamilla. Met klanten als Ebay, Shell, KPN en ING en 75 personeelsleden is Ultimum gestaag aan het doorgroeien. “We zijn ontzettend enthousiast over onze dienstverlening en streven naar het veilig en betrouwbaar verbinden van de samenleving door de inzet van kennis en kunde. Ondanks onze groei blijven we snel schakelen, open communiceren en betrokken” geeft Rodrigo aan. Dat is kenmerkend voor Ultimum. “Door gebruik te maken van de diensten van Datacenter Almere weten we waar onze data staat en dat wordt steeds belangrijker”, vult hij aan.

Datacenter Almere heeft vorig jaar het Datacenter overgenomen dat sinds 2001 gevestigd is in Almere. Het is dé plek om ICT-apparatuur op te slaan. “Wij zorgen ervoor dat bedrijven in charge zijn over hun eigen data en apparatuur. Wij leveren alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijven altijd in de lucht blijven.” aldus Andrew. Het Datacenter is een 100% Nederlands bedrijf zonder buitenlandse investeerders. “Het grote voordeel aan 100% Nederlands zijn, is dat we de data beter kunnen beschermen en onder Nederlandse wetgeving vallen m.b.t. AVG” vertelt Andrew. Zijn organisatie is innovatief en oplossingsgericht. Of het nu gaat om een verhuizing van het ene naar het andere Datacenter. Datacenter Almere staat voor bedrijven klaar. “Wij zijn graag een partner in data voor onze klanten”, vertelt Andrew van der Haar als laatste.

Lees ook
Hergebruik van restwarmte van datacenters ingewikkeld? Duitsland laat zien dat het wel degelijk mogelijk is.

Hergebruik van restwarmte van datacenters ingewikkeld? Duitsland laat zien dat het wel degelijk mogelijk is.

In de afgelopen jaren is er veel aandacht voor het hergebruik van restwarmte van datacenters. Hoewel de praktijk in ons land soms als ingewikkeld wordt beschouwd, laten recente ontwikkelingen in Duitsland zien dat dit in werkelijkheid wel degelijk mogelijk is.

Nog steeds geen zicht op gebruik datacenterrestwarmte in Amsterdam

Nog steeds geen zicht op gebruik datacenterrestwarmte in Amsterdam

Volgens de Amsterdamse zender AT5 is een project voor de levering van restwarmte door een datacenter afgeblazen. Niet voor de eerste keer blijkt het in de hoofdstad gewoon onmogelijk tot een fatsoenlijke businesscase te komen.

NorthC haalt bakzeil bij geschilbeslechting ACM over GTV

NorthC haalt bakzeil bij geschilbeslechting ACM over GTV

NorthC exploiteert datacenters, waarvan bij het gros voorheen NL-DC op de gevel stond en daarvoor nog KPN-datacenters. Een van die gebouwen staat in Almere en dat is de aanleiding voor een geschil met netbeheerder Liander. ACM is gevraagd om geschilbeslechting en dat heeft geleid tot een weinig verrassend, maar wel interessant, besluit.