Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Ultimum-datacenter-almere.jpg

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu. “We hebben daarom een infrastructuur gecreëerd waarin alles in één component is geïntegreerd. Dit maakt de omgeving niet alleen sneller, maar tevens energiezuiniger. Bovendien kunnen bedrijven met behulp van deze software gemakkelijke op- en afschalen.” vertelt Rodrigo Soto Escamilla van IT-specialist Ultimum. Om ervoor te zorgen dat de Hyper Converged Infrastructure altijd up and running is, heeft Ultimum ervoor gekozen om de handen ineen te slaan met Datacenter Almere. Andrew van der Haar, eigenaar van Datacenter Almere, vertelt: “We waren erg enthousiast toen we hoorden dat Ultimum gebruik wilde maken van onze diensten. We worden namelijk blij van nieuwe dingen, energiebesparend denken en innovatieve oplossingen. Ultimum past daarom perfect bij het Datacenter.”

Het bedrijf Ultimum is een uniek IT-bedrijf in Almere. “23 jaar geleden begonnen wij als startup, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een landelijke IT-speler.” Aldus Rodrigo Soto Escamilla. Met klanten als Ebay, Shell, KPN en ING en 75 personeelsleden is Ultimum gestaag aan het doorgroeien. “We zijn ontzettend enthousiast over onze dienstverlening en streven naar het veilig en betrouwbaar verbinden van de samenleving door de inzet van kennis en kunde. Ondanks onze groei blijven we snel schakelen, open communiceren en betrokken” geeft Rodrigo aan. Dat is kenmerkend voor Ultimum. “Door gebruik te maken van de diensten van Datacenter Almere weten we waar onze data staat en dat wordt steeds belangrijker”, vult hij aan.

Datacenter Almere heeft vorig jaar het Datacenter overgenomen dat sinds 2001 gevestigd is in Almere. Het is dé plek om ICT-apparatuur op te slaan. “Wij zorgen ervoor dat bedrijven in charge zijn over hun eigen data en apparatuur. Wij leveren alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijven altijd in de lucht blijven.” aldus Andrew. Het Datacenter is een 100% Nederlands bedrijf zonder buitenlandse investeerders. “Het grote voordeel aan 100% Nederlands zijn, is dat we de data beter kunnen beschermen en onder Nederlandse wetgeving vallen m.b.t. AVG” vertelt Andrew. Zijn organisatie is innovatief en oplossingsgericht. Of het nu gaat om een verhuizing van het ene naar het andere Datacenter. Datacenter Almere staat voor bedrijven klaar. “Wij zijn graag een partner in data voor onze klanten”, vertelt Andrew van der Haar als laatste.

Lees ook
Lansingerland zit vol, Amsterdam heeft wel ruimte op het stroomnet

Lansingerland zit vol, Amsterdam heeft wel ruimte op het stroomnet

Tot ver over de landsgrenzen weet men dat er in Amsterdam geen ruimte is voor datacenters en andere grote verbruikers omdat het stroomnet vol zit. Dat speelt sinds ongeveer 2016 en sindsdien is er toch wel wat veranderd. Het wordt tijd dat aan beide zijden van de grens duidelijk te maken.

Onderzoek in Ierland: zijn datacenter betrouwbare warmteleveranciers voor stadsverwarming?

Onderzoek in Ierland: zijn datacenter betrouwbare warmteleveranciers voor stadsverwarming?

In de Ierse stad Dublin wordt onderzoek gedaan naar de vraag of datacenters betrouwbare leveranciers zijn van restwarmte voor stadsverwarming. Dit onderzoek volgt op een recent artikel gepubliceerd op de website van de krant Dublin Inquirer, waarin de potentie wordt besproken om de warmte die wordt gegenereerd door datacenters te benutten voor de verwarming...

Supplychain-problemen vaak oorzaak van vertragingen in bouw- en renovatieprojecten

Supplychain-problemen vaak oorzaak van vertragingen in bouw- en renovatieprojecten

Een recent rapport getiteld ‘Uptime on the Line’ werpt een verontrustend licht op de staat van de datacenterbouw in Europa. Het onderzoek geeft aan dat de bouw van datacenters wordt geplaagd door tal van problemen, variërend van een gebrek aan competenties en apparatuur tot verstoringen in de toeleveringsketen en stijgende kosten.