TTM Energi AB uit Zweden vestigt zijn Benelux onderneming in Steenwijkerland

TTM Energie Benelux

Het in 1969 gestarte TTM Energi AB, Zweedse marktleider in HVAC energie producten start per januari zijn Benelux vestiging in Steenwijkerland. TTM Benelux B.V. is een samenwerking van het Zweedse moederbedrijf, Joost en Erik Monninkhof.

Joost Monninkhof neemt de dagelijkse leiding van TTM Benelux B.V. op zich. Erik Monninkhof, oprichter en CEO van Dupaco Distribution B.V. dat in 2015 aan Ingram Micro is verkocht, kiest voor een rol op de achtergrond.

De producten van TTM Energi zijn vanaf de 90’er jaren van de vorige eeuw met name toegepast bij de energietransitie van stookolie naar warmtepompen in Zweden en elders. Een vergelijkbare transitie vindt nu in Nederland plaats van aardgas naar warmtepompen.

Met name de gelijkenis van deze markt gecombineerd met de ervaring die men in Zweden heeft opgedaan ligt aan de basis om de eerste internationale Europese vestiging in Nederland te starten.

Producten die onderdeel van het portfolio gaan uitmaken zijn:

 

  • NoXygen Vacuümontgassers
  • MAG Magnetiet, vuil en luchtfilters
  • Genix Expansievaten
  • SHUNTOMATIC op maat gefabriceerde shuntunits

 

Op www.ttm-benelux.nl is een uitgebreid productoverzicht aanwezig.

Voor verdere informatie mag contact worden opgenomen op info@ttm-benelux.nl, of telefonisch op +31 85 082 5532

 

(op de foto: links Dan Arfvelin, CEO TTM Zweden, rechts Joost Munninkhof)

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.