TTM Energi AB uit Zweden vestigt zijn Benelux onderneming in Steenwijkerland

TTM Energie Benelux

Het in 1969 gestarte TTM Energi AB, Zweedse marktleider in HVAC energie producten start per januari zijn Benelux vestiging in Steenwijkerland. TTM Benelux B.V. is een samenwerking van het Zweedse moederbedrijf, Joost en Erik Monninkhof.

Joost Monninkhof neemt de dagelijkse leiding van TTM Benelux B.V. op zich. Erik Monninkhof, oprichter en CEO van Dupaco Distribution B.V. dat in 2015 aan Ingram Micro is verkocht, kiest voor een rol op de achtergrond.

De producten van TTM Energi zijn vanaf de 90’er jaren van de vorige eeuw met name toegepast bij de energietransitie van stookolie naar warmtepompen in Zweden en elders. Een vergelijkbare transitie vindt nu in Nederland plaats van aardgas naar warmtepompen.

Met name de gelijkenis van deze markt gecombineerd met de ervaring die men in Zweden heeft opgedaan ligt aan de basis om de eerste internationale Europese vestiging in Nederland te starten.

Producten die onderdeel van het portfolio gaan uitmaken zijn:

 

  • NoXygen Vacuümontgassers
  • MAG Magnetiet, vuil en luchtfilters
  • Genix Expansievaten
  • SHUNTOMATIC op maat gefabriceerde shuntunits

 

Op www.ttm-benelux.nl is een uitgebreid productoverzicht aanwezig.

Voor verdere informatie mag contact worden opgenomen op info@ttm-benelux.nl, of telefonisch op +31 85 082 5532

 

(op de foto: links Dan Arfvelin, CEO TTM Zweden, rechts Joost Munninkhof)

Lees ook
DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.