‘Tekort aan gekwalificeerd personeel wordt groot probleem in 2015’

Modern interior of server room in datacenter

Europese datacenterbeheerders en -eigenaren krijgen in 2015 te maken met een tekort aan talent. De vaardigheden van bestaande datacenterprofessionals sluiten niet goed aan op de behoeften van datacenterbeheerders en -eigenaren.

Hiervoor waarschuwt Zenium Technology Partners, een investeerder in datacenters, op basis van onderzoek. Van de 210 senior IT-professionals binnen grote Europese organisaties geeft 93% aan zich bewust te zijn van het tekort aan gekwalificeerd datacenterpersoneel. Slechts 6% verwacht dat dit geen serieus probleem wordt.

Negatieve impact op het bedrijf

63% verwacht dat het tekort de komende twee jaar een negatieve impact gaat hebben op hun bedrijf. Opvallend genoeg blijkt slechts 29% van de professionals maatregelen te hebben genomen om dit probleem op te vangen.

“Gezien de omvang van de industrie is het gebrek aan gekwalificeerd datacenterpersoneel eerder een crisis dan een zorg”, zegt Franek Sodzawiczny, CEO en oprichter van Zenium Technology Partners. “Data drijft ieder bedrijf vandaag de dag aan. De toenemende behoefte aan real-time toegang tot data om competitief te kunnen blijven betekent dat systemen 24x7 effectief en efficiënt moeten draaien. Het is dan ook simpel: je hebt de beste mensen nodig om deze infrastructuren te ondersteunen, aangezien fouten catastrofaal kunnen zijn.”

Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.