Stulz verwerkt 19 tot 32 kW rack-koeling in deur van serverkasten

Stulz, gespecialiseerd in airconditioning, introduceert de CyberRack. Deze nieuwe warmtewisselaar-achterdeur op basis van gekoeld water beschikt over een koelvermogen van 19 tot 32 kW. Het systeem past dankzij een individueel adapterframe aan de meeste 19 inch serverkasten.

Met de CyberRack actieve achterdeur breidt Stulz zijn productportfolio voor rack-koelsystemen uit. De warmtewisselaardeur is ontworpen om het achterpaneel van het rack te vervangen. Het compacte ontwerp maakt koeling van alle serverkasten in het datacenter mogelijk, inclusief systemen met hoge belasting. Doordat de warmtewisselaar in de achterdeur van het rack is verwerkt, kan het rack volledig worden benut voor de IT-uitrusting.

Geschikt voor bestaande installaties

Aangezien het rack door de deur minder dan 300 mm dieper wordt, kan de deur tevens in bestaande installaties worden aangebracht zonder dat hiervoor serverracks geherpositioneerd hoeven worden. Het product is verkrijgbaar in twee versies met een koelvermogen van 19 of 32 kW. Maximaal vijf EC-ventilatoren zorgen voor de luchtstroom. Dankzij het individuele adapterframe kan de CyberRack op alle gangbare 19"-kasten worden geïnstalleerd. De framemodellen zijn verkrijgbaar met een hoogte van 42U en 48U, en een breedte van 600 mm en 800 mm.

Het koelvermogen van de CyberRack wordt automatisch aangepast aan de warmtelast van de servers. Dit gebeurt direct door een continue analyse van de gemeten temperaturen of indirect via controle van de verschildruk. Hierbij wordt het toerental van de CyberRack-ventilatoren aangepast in overeenstemming met de luchtstroom van de eigen ventilatoren van de server.

Hogere temperatuur van lucht en koelwater

Doordat de warmtewisselaardeur direct aan het rack wordt gemonteerd, vindt de overdracht van warmte binnenin de serverkast plaats – los van de omgeving. Dit maakt een aanzienlijk hogere temperatuur van de lucht en het koelwater mogelijk dan in andere ruimtekoelsystemen, waarin de warmte eerst in de ruimte wordt gebracht en dan pas wordt gekoeld. De meeste koeling kan worden geleverd door middel van Free Cooling. Gecombineerd met een koelmachine zoals de Stulz CyberCool 2, is compressorkoeling alleen nodig om de pieken te dekken. Hierdoor wordt de efficiëntie van het koelsysteem enorm vergroot en dalen de bedrijfskosten op lange termijn aanzienlijk.

Naast het gebruik als stand-alone oplossing, kan de CyberRack tevens worden gebruikt als add-on voor precisie-airconditioningsystemen met verhoogde vloer.

stulz-cyberrack
Dossiers
Lees ook
Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1