Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op.

Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van Apple. Dit wordt over het algemeen echter wel aangenomen. Het is onduidelijk waar Apple het datacenter voor wil inzetten. Het bedrijf biedt onder gebruikers de naam iCloud clouddiensten aan. Het is dan ook goed mogelijk dat Apple de capaciteit het nieuwe datacenter in de Eemshaven wil inzetten voor iCloud.

Het nieuwe datacenter wordt gebouwd op een stuk grond van 40 hectare. Apple wacht op dit moment vermoedelijk nog op de juiste vergunning om de bouw van het datacenter te kunnen starten. Naar verwachting heeft Apple deze vergunning voor oktober 2014 binnen, waarna alle noodzakelijke contracten kunnen worden ondertekend.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.