STULZ realiseert lage GWP met CyberCool 2ze chiller

Het Duitse bedrijf STULZ breidt zijn reeks koudwatersets van de CyberCool 2ze serie voor het koelen van datacenters uit. De nieuwe ze-koudwatersets zijn als luchtgekoelde variant verkrijgbaar.

De chillers maken gebruik van het klimaatvriendelijk koudemiddel R-1234ze, een HFO-mengsel dat beschikt over een gering broeikaspotentieel (Global Warming Potential - GWP). R-1234ze kan worden ingezet als een efficiënt alternatief voor traditionele CFK-gebaseerde koudemiddelen. De CyberCool 2ze chillers zijn voorzien van EC-ventilatoren en geluidgeïsoleerde compressoren om de geluidsproductie te verminderen.

STULZ Mix-Mode-Boost-technologie

De chillers zijn uitgerust met de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie, een dynamische regeltechniek die het mogelijk maakt de CyberCool 2 in te zetten voor indirecte vrije koeling. De intelligente omschakeling tussen compressormodus en indirecte vrije koeling maakt een milieuvriendelijke werking met maximaal rendement mogelijk.

Door de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie wordt daarnaast 100 procent van de DX-registervlakken gebruikt zonder het ventilatortoerental te hoeven regelen. Dit verhoogt het rendement van de systemen en verlaagt daarnaast de bedrijfskosten. Microchannelwarmtewisselaars zijn volledige in aluminium uitgevoerd en voorzien van luchtgeleidingsplaten. Deze combinatie zorgt voor een optimale aanstroming van de binnenste registerelementen.

Beschikbaarheid

De koudwatersets van de STULZ CyberCool 2ze serie zijn per direct verkrijgbaar. De STULZ CyberCool 2ze koudwatersets zijn leverbaar met vermogens van 300 tot 1000 kW.

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte1

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Dat is een vraag die John Laban, bekend van Open Compute en OpenUK, zich stelt. Hij komt met die vraag na het zien van een korte video over global warming en het gebruik van airconditioning. Het aantal airco’s zal - zo voorspellen de makers van de video - naar verwachting de komende jaren verdrievoudigen.

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Watergebruik en waterbesparing spelen een steeds grotere rol in de datacenterindustrie. Wereldwijd wordt daarom onderzocht hoe het gebruik van water en het toepassen van chemicaliën kan worden verminderd. In Singapore is in dat kader een interessant initiatief ontplooid voor het SIN10-datacenter van Digital Realty.