STULZ realiseert lage GWP met CyberCool 2ze chiller

Het Duitse bedrijf STULZ breidt zijn reeks koudwatersets van de CyberCool 2ze serie voor het koelen van datacenters uit. De nieuwe ze-koudwatersets zijn als luchtgekoelde variant verkrijgbaar.

De chillers maken gebruik van het klimaatvriendelijk koudemiddel R-1234ze, een HFO-mengsel dat beschikt over een gering broeikaspotentieel (Global Warming Potential - GWP). R-1234ze kan worden ingezet als een efficiënt alternatief voor traditionele CFK-gebaseerde koudemiddelen. De CyberCool 2ze chillers zijn voorzien van EC-ventilatoren en geluidgeïsoleerde compressoren om de geluidsproductie te verminderen.

STULZ Mix-Mode-Boost-technologie

De chillers zijn uitgerust met de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie, een dynamische regeltechniek die het mogelijk maakt de CyberCool 2 in te zetten voor indirecte vrije koeling. De intelligente omschakeling tussen compressormodus en indirecte vrije koeling maakt een milieuvriendelijke werking met maximaal rendement mogelijk.

Door de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie wordt daarnaast 100 procent van de DX-registervlakken gebruikt zonder het ventilatortoerental te hoeven regelen. Dit verhoogt het rendement van de systemen en verlaagt daarnaast de bedrijfskosten. Microchannelwarmtewisselaars zijn volledige in aluminium uitgevoerd en voorzien van luchtgeleidingsplaten. Deze combinatie zorgt voor een optimale aanstroming van de binnenste registerelementen.

Beschikbaarheid

De koudwatersets van de STULZ CyberCool 2ze serie zijn per direct verkrijgbaar. De STULZ CyberCool 2ze koudwatersets zijn leverbaar met vermogens van 300 tot 1000 kW.

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Is koelaanpak PlayStation 4 ook bruikbaar in computerruimtes?

Is koelaanpak PlayStation 4 ook bruikbaar in computerruimtes?

Spelcomputers als de Xbox en de PlayStation wijken in veel opzichten nauwelijks af van meer traditionele high-performance computers zoals we die in datacenters tegenkomen. Een van de grote problemen bij dit soort spelcomputers is de enorme warmte die wordt geproduceerd door de GPU's ofwel graphical processing units. Een van de Japanse ontwerpers v1

Klimatisering bij Equinix AM3 Amsterdam

Klimatisering bij Equinix AM3 Amsterdam

In veel datacenters vertegenwoordigt de koeling ongeveer 25 procent van het energieverbruik. Daarmee komt klimatisering wat kosten betreft op de tweede plaats na de IT-hardware. In oudere centra is het percentage nog hoger. Hier ligt dus een aanzienlijk potentieel voor energiebesparing. Equinix heeft in AM3 Science Park Amsterdam een innovatief co1