STULZ introduceert STULZ Explorer WSW watergekoelde chiller

stulz-explorer-wsw

STULZ introduceert de STULZ Explorer WSW watergekoelde chiller. De chiller is specifiek gericht op missiekritieke omgevingen, waaronder datacenters. Het systeem is ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd, waardoor het systeem eenvoudig geïntegreerd kan worden in serverruimten.

De Explorer WSW chillers kunnen worden voorzien van één compressor die een koelcapaciteit van 230-430kW levert of twee compressoren die samen 460-1530kW leveren. Het systeem is voorzien van twee circuits voor koudemiddel met semi-hermetische schroefcompressors en variabele output regelaars, waardoor het systeem eenvoudig aangepast kan worden aan uiteenlopende warmtebelasting.

Gestandaardiseerde componenten

De chillers zijn voorzien van gestandaardiseerde componenten, waaronder buizenwarmtewisselaars die kunnen worden ingesteld om te werken bij verschillende temperatuurniveau’s voor bijvoorbeeld bronwater, koeltorens en externe warmtewisselaars. Het verdampingsproces in het koudemiddelcircuit wordt geregeld via elektronische expansieventielen, die gebruik maken van druksensoren, temperatuursensoren en de STULZ C2020 controller om de warmteuitwisseling tussen het koudemiddel en het gekoelde water in de verdamper te optimaliseren.

STULZ concludeert op basis van rondvraag onder klanten dat er behoefte is aan een compact koelsysteem dat bestand is tegen corrosie en weinig geluid produceert. Met de Explorer WSW chillers speelt het bedrijf hierop in. De chillers zijn onder andere leverbaar in een speciale uitvoering die is voorzien van extra geluidsisolatie om aan de geluidseisen van ISO 3744 te voldoen en de geluidsproductie met 10dB terugdringt ten opzichte van overige modellen.

Hoge efficiëntie onder deellast

De chillers leveren een hoge efficiënte onder deellast. Afhankelijk van de omstandigheden waarin de chillers worden gebruikt kunnen de Explorer WSW chillers een European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) van vijf of hoger opleveren. De chillers zijn onder andere voorzien van een energiemeter om het totale energieverbruik in kaart te brengen, een soft start functie en bevestigingspunten die trillingen tegengaan.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....