SPIE neemt GPE Technical Services over

SPIE, een bedrijf dat zich onder andere richt op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van datacenters en ICT ruimtes, neemt GPE Technical Services over. Met deze overname verbreedt SPIE Nederland zijn diensten om stoomsystemen te inspecteren en optimaliseren.

Ard-van-Toledo-SPIE-Ton-Peter-GPE GPE Technical Services is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in stoom- en condensaatsystemen. Sinds 1997 is GPE actief in branches waar stoom een belangrijke rol speelt in het productieproces. Zo beheert GPE 6.000 condenspotten bij een groot internationaal concern, dat onlangs een petrochemische fabriek openende in Europoort. GPE meet en onderhoudt de condenspotten en spoort zo energieverlies op. GPE Technical Services, gevestigd in 's- Hertogenbosch, telt 7 medewerkers en genereerde een omzet van 1,3 miljoen euro in 2014.

SPIE legt al enkele jaren de focus op de innovatie van energiebesparende projecten. Het bedrijf wil de kennis en kunde van GPE inzetten om klanten te helpen het rendement van hun energiesystemen verder te verhogen. Ton Peters, eigenaar van GPE, blijft een actieve rol spelen binnen SPIE.

Dossiers
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.