SPIE neemt GPE Technical Services over

SPIE, een bedrijf dat zich onder andere richt op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van datacenters en ICT ruimtes, neemt GPE Technical Services over. Met deze overname verbreedt SPIE Nederland zijn diensten om stoomsystemen te inspecteren en optimaliseren.

Ard-van-Toledo-SPIE-Ton-Peter-GPE GPE Technical Services is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in stoom- en condensaatsystemen. Sinds 1997 is GPE actief in branches waar stoom een belangrijke rol speelt in het productieproces. Zo beheert GPE 6.000 condenspotten bij een groot internationaal concern, dat onlangs een petrochemische fabriek openende in Europoort. GPE meet en onderhoudt de condenspotten en spoort zo energieverlies op. GPE Technical Services, gevestigd in 's- Hertogenbosch, telt 7 medewerkers en genereerde een omzet van 1,3 miljoen euro in 2014.

SPIE legt al enkele jaren de focus op de innovatie van energiebesparende projecten. Het bedrijf wil de kennis en kunde van GPE inzetten om klanten te helpen het rendement van hun energiesystemen verder te verhogen. Ton Peters, eigenaar van GPE, blijft een actieve rol spelen binnen SPIE.

Dossiers
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1